Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχονται αλλαγές για τους απλήρωτους λογαριασμούς που ξεπερνούν συνολικά τα 500 εκατ. ευρώ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχονται αλλαγές για τους απλήρωτους λογαριασμούς που ξεπερνούν συνολικά  τα 500 εκατ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αντιμετώπιση του ζητήματος των απλήρωτων λογαριασών ηλεκτρικού ρεύματος που ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ είναι μεταξύ των βασικών ζητημάτων που θα συμπεριλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που αναμένεται να καταθέσει εντός του επόμενου μήνα ο υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με το ienergeia.gr στο υπουργείο Ενέργειας εκτιμούν πως η ανάγκη αλλαγής του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας έχει προκύψει από το το 2020 όταν εκδόθηκε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που προέβλεπε ότι θα πρέπει να τηρείται η αρχή της αναλογικότητας όσον αφορά την μετακίνηση των καταναλωτών από προμηθευτή σε προμηθευτή ωστόσο ακόμη δεν έχει προχωρήσει.

Η δομή των αλλαγών έχει γίνει γνωστή από τον ίδιο τον υπουργό τον περασμένο Οκτώβριο όταν δήλωσε ότι θα τροποποιήσει το άρθρο 42 του Κώδικα Προμήθειας ώστε να θέσει φραγμούς στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών από προμηθευτή σε προμηθευτή σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών, επιχειρώντας έτσι να σταματήσει τη συσσώρευση ληξιπρόθεσμων οφειλών στους παρόχους.

Υπολογίζεται ότι το 2023 οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί που άφησαν πίσω, στην προηγούμενη ή τις προηγούμενες εταιρείες προμήθειας, οι κακοπληρωτές ξεπέρασαν τα 500 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σκυλακάκης έχει ζητήσει σχετική εισήγηση από τη ΡΑΑΕΥ, η οποία έχει παραδοθεί αλλά δεν έχει δοθεί ακόμη το πράσινο φως στην Αρχή να την θέσει σε δημόσια διαβούλευση.

Κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα εν όψει της τελικής διαμόρφωσης του νομοσχεδίου το οποίο θα προσδιορίζει επακριβώς την έννοια του «στρατηγικού» κακοπληρωτή, ο οποίος θα είναι αυτός που θα έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δύο προηγούμενους προμηθευτές και ληξιπρόθεσμες οφειλές στον τρέχοντα, σε διάστημα 5 ετών, με χρόνο εκκίνησης την 1.1.2020.

Παράλληλα ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει ρύθμιση για την καθολική υπηρεσία ώστε να καθοριστεί μέγιστη διάρκεια παραμονής και όχι αορίστου όπως είναι τώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Καύσιμα: Τιμές-φωτιά με πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη σε 15 περιφέρειες και νησιά

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr