Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ολλανδία απαγορεύει τις αγοραπωλησίες μινκ για να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό

Η Ολλανδία απαγορεύει τις αγοραπωλησίες μινκ για να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ολλανδικές Αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι απαγορεύουν τη μεταφορά μινκ σε εθνικό επίπεδο, μετά τη νόσο Covid-19 που εκδήλωσαν δυο εργαζόμενοι σε αγρόκτημα εκτροφής μινκ στο νότο της χώρας «πιθανόν» μέσω των μικρών θηλαστικών.

Αυτές οι εύλογες περιπτώσεις μόλυνσης Ολλανδών από μινκ μπορεί να είναι οι «πρώτες γνωστές περιπτώσεις μετάδοσης» του νέου κορωνοϊού από ζώο σε άνθρωπο, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την Τρίτη.

Η ολλανδική κυβέρνηση είχε προηγουμένως καταστήσει υποχρεωτικό τον έλεγχο για Covid-19 σε όλα τα εκτροφεία μινκ της χώρας, όπου τα ζώα εκτρέφονται για τη γούνα τους.

«Όσο τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης δεν είναι ακόμη γνωστά», η μεταφορά μινκ και κοπριάς από μινκ θα απαγορευθεί για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, δήλωσαν ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Ούγκο Ντε Γιονγκ και υπουργός της Γεωργίας Καρόλα Σούτεν σε επιστολή προς το κοινοβούλιο.

Ουδεμία εξαγωγή μινκ σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιήθηκε φέτος, πρόσθεσαν οι υπουργοί.

Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε εάν μινκ πωλήθηκαν από την Ολλανδία σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ το 2020, καθώς για το εμπόριο αυτό δεν απαιτείται ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, διευκρίνισαν οι υπουργοί.

Σύμφωνα με τους υπουργούς, οι υγειονομικές Αρχές εκτιμούν ότι ο κίνδυνος μόλυνσης εκτός των τεσσάρων ολλανδικών αγροκτημάτων όπου αναφέρθηκαν μολυσμένα μινκ παραμένει «αμελητέος».

Η επιδημία του νέου κορωνοϊού έχει σκοτώσει περισσότερους από 5.900 ανθρώπους και έχει μολύνει τουλάχιστον 45.950 στην Ολλανδία, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Ο Μακρόν θέλει να στείλει ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα να πολεμήσουν τους Ρώσους – Το ΝΑΤΟ αρνείται και στη Γαλλία τον αποδοκιμάζουν

Ευρωμπάσκετ 2025: Πέρασε νικηφόρα από τη Χάγη η Εθνική Ελλάδας 74-72 επί της Ολλανδίας

Βίλντερς: «Η Τουρκία πρέπει να αποβληθεί από το ΝΑΤΟ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr