ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιταλία: «Σιντριβάνια» λάβας από την Αίτνα

Ιταλία: «Σιντριβάνια» λάβας από την Αίτνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για επικίνδυνα σιντριβάνια λάβας προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία στην μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Σικελίας, την Κατάνια όπου ανεστάλησαν οι διεθνείς πτήσεις λόγω της ενεργοποίησης του ηφαιστείου της Αίτνας, που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας (INGV), υπάρχει κίνδυνος για υπερχείλιση λάβας από πλαγιά νότια του κρατήρα.

Το ηφαιστειακό νέφος κατευθύνεται προς το Νότο ενώ ήδη έκλεισε ο εναέριος πάνω από το αεροδρόμιο Fontanarossa, για λόγους ασφαλείας.

Όλες οι εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις από την πόλη της Σικελίας έχουν ανασταλεί, ενώ η εταιρεία διαχείρισης καλεί τους επιβάτες να παρουσιαστούν στο αεροδρόμιο μόνο αφού συμβουλευτούν την αεροπορική τους εταιρεία.

Παράλληλα καταγράφονται σεισμικές δονήσεις μικρής έντασης χωρίς να υπάρχει προειδοποίηση κινδύνου για ισχυρότερο σεισμό.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μύκονος: Τραγωδία με 37χρονη Ιταλίδα – Σκοτώθηκε σε τροχαίο λίγο πριν τον γάμο της

Ένας Έλληνας, ο Κώστας Μαστοράκης, στο τιμόνι της Nazionale Piloti: Ιστορική αλλαγή φρουράς στο Μονακό με άρωμα Μυκόνου

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του στρατάρχη Χάφταρ διέλυσε τους «ακτιβιστές» για τη Γάζα – Δέκα συλληφθέντες αγνοούνται

Η παρέλαση Rome Pride αποκλείει εβραϊκές ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις που δεν «αποστασιοποιούνται από τη γενοκτονία στη Γάζα»

Νετανιάχου: Οι χλευασμοί του Μπεν Γκβιρ κατά των ακτιβιστών του στολίσκου της Γάζας «δεν συνάδουν με τις αξίες του Ισραήλ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr