Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύηΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπροςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κολοκυθάκια με παρμεζάνα

Κολοκυθάκια με παρμεζάνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα υγιεινό πιάτο που μπορούμε να το απολαύσουμε είτε ως σνακ, είτε ως ορεκτικό. Είναι απίστευτα τραγανά και εθιστικά τα κολοκυθάκια!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Αναμονή: 00 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά

Υλικά

6 κολοκυθάκια μεγάλα, πλυμένα και καθαρισμένα
1 φέτα χωριάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα, μουσκεμένο σε γάλα και στραγγισμένο
150 γρ. ρικότα
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κρόκοι αυγού
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα κολοκυθάκια σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά. Τα βγάζετε, τα σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και μόλις κρυώσουν τα κόβετε στη μέση κατά μήκος.

Αφαιρούμε τη σάρκα μ’ ένα κουταλάκι και κρατάμε τη ψίχα σ’ ένα μπολ.

Θρυμματίζουμε το ψωμί, το προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.

Παίρνουμε ένα κουτάλι και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα.

Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια το ένα δίπλα στο άλλο σ’ ένα λαδωμένο ταψάκι και πασπαλίζουμε με λίγη έξτρα παρμεζάνα.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να δείτε να έχουν πάρει χρώμα.

Αποσύρουμε το φαγητό απο το φούρνο και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τη ρίγανη.

Σερβίρουμε αμέσως.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μαρία Εκμεκτσίογλου: Τον γιο μου τον χτύπησε αυτοκίνητο και έμεινε στην εντατική 72 ώρες

Πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ πέθανε χτυπημένος από τον καρκίνο

Ελληνο-Ισραηλινή Γιορτή Γαστρονομίας στο Hilton Αθηνών με τους Σεφ Assaf Granit και Άκη Πετρετζίκη

Τι είπε εισαγγελέας για την αυτοκτονία του διάσημου σεφ Άντονι Μπουρντέν

Αυτοκτόνησε ο διάσημος σεφ Άντονι Μπουρντέν στα 61 του

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr