Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Cheesecake με φράουλες

Cheesecake με φράουλες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Cheesecake, Ζαχαροπλαστική, Συνταγή, Φράουλες,

Το cheesecake είναι ένα δροσερό γλυκό που η οικογένεια και οι φίλοι θα σας ζητάνε να το φτιάχνετε συνέχεια!!!

Υλικά

  • Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα
120 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο

  • Για την κρέμα

600 γρ. τυρί κρέμα
60 γρ. ζάχαρη άχνη
20 γρ. αγελαδινό βούτυρο
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

  • Για την επικάλυψη

500 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή άλλη της αρεσκείας μας
2 κουτ. της σούπας νερό

Εκτέλεση

  • Για τη βάση μπισκότου

Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Με τα δάχτυλα το ψιχουλιάζουμε. Όταν το μπισκότο γίνει σαν βρεγμένη άμμος, το στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και πατάμε την επιφάνεια με κουτάλι για να ισιώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

  • Για την κρέμα

Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ δουλεύουμε με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός ή με μια σπάτουλα το τυρί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει μια λεία κρέμα. Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στο κρύο μπισκότο και παγώνουμε το cheesecake για 2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

  • Για το topping

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό, για να γίνει πιο ρευστή. Μόλις κρυώσει καλά το cheesecake, το βγάζουμε από το ψυγείο και καλύπτουμε την επιφάνειά του με το μείγμα της μαρμελάδας. Γαρνίρουμε με φράουλες. Ξεφορμάρουμε το γλυκό και κόβουμε σε κομμάτια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ρίζες του cheesecake ξεκινούν από την αρχαία Ελλάδα

Κουραμπιέδες στο πι και φι

Φτιάξτε μόνοι σας πανεύκολο ρολό κοτόπουλο με πιπεριές

Χυλωμένη ρεβιθάδα με λεμόνι και ρίγανη

Λατρεμένα μακαρόνια με κιμά… η μπολονέζ της καρδιάς μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr