Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τάρτα βερίκοκο

Τάρτα βερίκοκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βερίκοκα, Ζαχαροπλαστική, Συνταγή, Τάρτα,

Γευστικότατη τάρτα βερίκοκο, ότι πρέπει για να συνοδεύσει τον απογευματινό σας καφέ!

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
8 – 12 βερίκοκα
100 γρ. ζάχαρη (+1 κουτ. του γλυκού)
50 ml. νερό
55 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη γέμιση χωρίζοντας πρώτα τα βερίκοκα στα δύο και αφαιρώντας το κουκούτσι.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη (για 2- 3 λεπτά).

Μόλις λιώσει η ζάχαρη και γίνει σαν σιρόπι, ανεβάζουμε τη φωτιά μέχρι να αρχίσει το σιρόπι να σιγοβράζει.

Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να καραμελώσει (για 4-5 λεπτά).

Μόλις καραμελώσει το σιρόπι το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 40 γρ. βούτυρο.

Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το σιρόπι.

Το αφήνουμε στην άκρη για πέντε λεπτά.

Σε ένα ταψάκι αντικολλητικό ή σε μια ταρτιέρα 24 – 25εκ. ρίχνετε τη βουτυράτη καραμέλα.

Βάζουμε τα βερίκοκα στην ταρτιέρα με την κομμένη πλευρά τους κάτω, το ένα κοντά κοντά στο άλλο.

Στρώνουμε από πάνω τη σφολιάτα.

Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε διάφορα σημεία την τάρτα.

Την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και με το υπόλοιπο βούτυρο.

Ψήνουμε την τάρτα για 25 – 30 λεπτά, ή έως ότου ροδίσει.

Την αφήνουμε να κρυώσει και την σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή κρέμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ρίζες του cheesecake ξεκινούν από την αρχαία Ελλάδα

Κουραμπιέδες στο πι και φι

Φτιάξτε μόνοι σας πανεύκολο ρολό κοτόπουλο με πιπεριές

Χυλωμένη ρεβιθάδα με λεμόνι και ρίγανη

Λατρεμένα μακαρόνια με κιμά… η μπολονέζ της καρδιάς μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr