Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπιτικό παστέλι με σουσάμι και ξηρούς καρπούς

Σπιτικό παστέλι με σουσάμι και ξηρούς καρπούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα από τα πιο υγιεινά γλυκίσματα. Πλούσιο σε ασβέστιο, καλά λιπαρά και φυτικές ίνες.

Υλικά

400γρ μέλι
250γρ σουσάμι
50γρ. φουντούκια
50γρ αμύγδαλα
50γρ. ανάλατα φιστίκια

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς και τους ψήνουμε για 3-5 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να αρχίσει να βράζει. Βγάζουμε τον αφρό και στη συνέχεια προσθέτουμε το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς που έχουν ψηθεί ελαφρώς.

Ανακατεύουμε καλά για περίπου 10 λεπτά ώστε να απορροφηθεί σε μεγάλο βαθμό το μέλι.

Βγάζουμε ½ κουταλιά από το μίγμα μας σε ένα καθαρό πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Αν ξεκολλάει από το πιάτο τότε είναι έτοιμο. Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου μια λαδόκολλα και με ένα πινέλο την αλείφουμε με λάδι.

Ρίχνουμε το μίγμα του παστελιού και με βρεγμένο χέρι , ή και με τον πλάστη, απλώνουμε καλά ώστε να έχει παντού το ίδιο ύψος.

Με ένα μεγάλο μαχαίρι που έχουμε λαδώσει κόβουμε σε μικρά παστελάκια ή σε μπάρες σε όποιο μέγεθος προτιμάμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Διατηρούμε τα παστέλια μας σε βάζο ή γυάλινο μπολ που κλείνει αεροστεγώς και φροντίζουμε να βάλουμε λαδόκολλες μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.

Από την Επιστημονική Ομάδα του neadiatrofis.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ρίζες του cheesecake ξεκινούν από την αρχαία Ελλάδα

Κουραμπιέδες στο πι και φι

Φτιάξτε μόνοι σας πανεύκολο ρολό κοτόπουλο με πιπεριές

Χυλωμένη ρεβιθάδα με λεμόνι και ρίγανη

Λατρεμένα μακαρόνια με κιμά… η μπολονέζ της καρδιάς μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr