Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκκενώνονται χωριά στις εκβολές του Άραχθου

Εκκενώνονται χωριά στις εκβολές του Άραχθου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άραχθος, Άρτα, Καιρός, Πλημμύρες,

Εφιαλτικές οι στιγμές για τους κατοίκους στην πεδιάδα της Άρτας .

Πριν από λίγο δόθηκε εντολή από την Πολιτική Προστασία και τις αστυνομικές τοπικές Αρχές να εκκενωθούν χωριά στις εκβολές του Άραχθου προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου(ΣΝΟ), οι κάτοικοι από τα χωριά Κομμένο, Λουτρό, Κεραμάτες, Νεοχώρι, Συκιές, μεταφέρονται με λεωφορεία σε γειτονικές περιοχές, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις.

Μετά την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, εκφράζονται φόβοι και για το γεφύρι της Άρτας, καθώς το νερό έχει φτάσει στις καμάρες υποστήριξης.

Ωστόσο, μεγάλες καταστροφές έχουν γίνει σε όλο τον δήμο Νικολάου Σκουφά, στις υποδομές, στις καλλιέργειες και στις κτηνοτροφικές μονάδες.

Σοβαρές ζημιές έχει προκαλέσει ο μεγάλος όγκος των υδάτων στην περιοχή Καναλακίου της Πρέβεζας, καθώς και στον Κάμπο του Φαναρίου, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Αχέρωντα.

Η ίδια εικόνα, επικρατεί και στη Θεσπρωτία στον κάμπο των Φιλιατών, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά. Οι κάτοικοι, που βρίσκονται σε απόγνωση, μιλούν για πρωτοφανείς πλημμύρες.

Την Κυριακή το πρωί και κατόπιν απόφασης από τη διοίκηση της ΔΕΗ ,απελευθερώνονται από το Φράγμα Πουρναρίου διπλάσιες ποσότητες νερού από τις επιτρεπόμενες για την αποφυγή πλημμύρας .

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα :H ΔΕΗ μπορεί να απελευθερώνει 500 κυβικά νερό, ανά δευτερόλεπτο και χθες το βράδυ, τα στοιχεία έδειχναν πως έμπαιναν στην Λίμνη, πάνω από 1700 κυβικά νερό!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αφρικανική Σκόνη: Γιατί «κοκκίνισε» ο ουρανός – Τι λέει το Αστεροσκοπείο

Παγώνη για σκόνη: Χρειάζεται προσοχή – Όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ίσως χρειαστεί να αλλάξουν τα φάρμακά τους

Ανατροπή: Τι ώρα φεύγει η αφρικανική σκόνη – Δυστυχώς… έρχεται ξανά

Από Τετάρτη 24/4 καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Η αφρικανική σκόνη μεταφέρει σωματίδια – Τι πρέπει να κάνετε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr