Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Sky News: Εγκαταλελειμμένα παιδιά στην Ελλάδα της κρίσης

Sky News: Εγκαταλελειμμένα παιδιά στην Ελλάδα της κρίσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Ελλάδα της κρίσης αλλά και στα εγκαταλελειμμένα παιδιά αναφέρεται το κύριο θέμα του οικονομικού Sky News.

Το Sky News αναφέρεται στα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κρίση στο «Χαμόγελο του Παιδιού», με τον κ. Κώστα Γιαννόπουλο να τονίζει στο βρετανικό δίκτυο, πως μέσα σε διάστημα λίγων μηνών σπίτια φιλοξενίας παιδιών είναι πολύ πιθανό να κλείσουν λόγω του ότι οι εταιρείες αλλά και οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να δίνουν χρήματα για φιλανθρωπίες.

«Δεν τολμώ να σκεφτώ πως θα κάνουμε κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό προσπαθούμε πολύ σκληρά να πείσουμε τον κόσμο, και Έλληνες του εξωτερικού, να προσφέρουν. Τριακόσια ογδόντα παιδιά περιμένουν από μας για να συνεχίσουν τη ζωή τους, οπότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τα εγκαταλείψουμε για δεύτερη φορά», αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος.

Η οργάνωση που ιδρύθηκε πριν από περίπου 20 χρόνια, «έχει» έντεκα σπίτια φιλοξενίας στην Αθήνα, 24ωρη γραμμή βοήθειας και κινητές ιατρικές μονάδες.
Φροντίζει 350 παιδιά, ορισμένα από τα οποία εγκαταλείφθηκαν επειδή οι γονείς τους δεν μπορούν πια να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις ανάγκες τους.

Το βρετανικό δίκτυο επισκέφθηκε και το Μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου. Σε ένα μικρό δωμάτιο στον πρώτο όροφο, μια μικρή ομάδα νοσοκόμων φροντίζει τα μωρά που έχουν εγκαταλειφθεί.

Το νοσοκομείο αναλαμβάνει τα μωρά μέχρι την ηλικία των έξι μηνών, μετά μεταφέρονται σε κέντρο φιλοξενίας.

«Το πρόβλημα εντάθηκε», λέει ο διευθυντής του νοσοκομείου. «Πολλές γυναίκες γεννούν εδώ και απλώς φεύγουν από το μαιευτήριο αφήνοντας τα παιδιά τους στη δική μας φροντίδα. Ένας λόγος είναι πως υπάρχουν μητέρες που πιστεύουν πως δεν μπορούν να αναθρέψουν τα παιδιά τους. Ο άλλος είναι το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα. Χρησιμοποιούν την Ελλάδα σαν γέφυρα για να φτάσουν σε μία άλλη χώρα. Εγκυμονούν, γεννούν, φεύγουν».

«Τα παιδιά αυτά είναι οι ανθρώπινες συνέπειες της οικονομικής κρίσης, τα παιδιά της Ελλάδας που δεν τα θέλει κανείς. Εγκαταλειμμένα λόγω μιας κρίσης που άρχισε πριν καν να γεννηθούν», καταλήγει το ανατριχιαστικό ρεπορτάζ.

skya

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Συναγερμός» στους Αμπελόκηπους: Εξαφανίστηκε 16χρονη – Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Σκοτώθηκε 14χρονος πέφτοντας από φωταγωγό

Ιωάννινα: Συνελήφθη 32χρονος για αρπαγή βρέφους από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Άδ. Γεωργιάδης: Ομολόγησε ανερυθρίαστα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

Βασίλης Μπισμπίκης: Υπέστη διπλό έμφραγμα – Η κατάσταση της υγείας του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr