Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΚΑ: “Το νερό είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα”

ΕΚΑ: “Το νερό είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Νερό,

Με αφορμή την 22 Μαρτίου που έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα για το νερό, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι το νερό είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Το νερό αποτελεί το σημαντικότερο φυσικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό αγαθό που χρήζει προστασίας και καλής διαχείρισης.

Το νερό αποτελεί τον πολύτιμο «λευκό χρυσό», ο οποίος δεν είναι το ίδιο άφθονος σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι στερούνται το καθαρό νερό ή πολεμούν για να μπορούν να έχουν πρόσβαση σ’ αυτό.

Τα στοιχεία του ΟΗΕ είναι καταλυτικά, καθώς σήμερα 1,2 δισ. ανθρώπων δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό, η ρύπανση του υδατικού περιβάλλοντος ευθύνεται για το 20-25% των θανάτων παγκοσμίως, ενώ περίπου 2 εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που σχετίζονται με το νερό.

Το ΕΚΑ, οι εργαζόμενοι, πιστεύουμε ότι το νερό είναι αναπαλλοτρίωτο δημόσιο αγαθό απαραίτητο για τη ζωή, στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης και ότι δεν πρέπει να αποτελεί πηγή κέρδους.

Για τον λόγο αυτό απαιτούμε την υπεράσπισή του ως συλλογικού αγαθού και δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε απόπειρα ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ.

Ζητούμε επίσης οι υδατικές πολιτικές να διασφαλίζουν μακροπρόθεσμα την πρόσβαση του συνόλου της κοινωνίας στο βασικό αγαθό της ζωής που είναι το πόσιμο νερό, χωρίς να το βάζουν στις μυλόπετρες μιας ανεξέλεγκτης και μη βιώσιμης διαχείρισης που οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές υπαγορεύουν και οι οποίες μετατρέπουν τα κοινωνικά αγαθά σε εμπορεύματα.

Χαιρετίζουμε τη συλλογή 1,7 εκατομμυρίου υπογραφών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στο πλαίσιο της εκστρατείας για την κατοχύρωση του δικαιώματος στο νερό και αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προβεί στην αποδοχή του αυτονόητου, δηλαδή ότι η πρόσβαση στο νερό και την αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Ότι το νερό είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν εκβιάζει το Ιράκ με το νερό για να πάρει πετρέλαιο και πόλεμο κατά του PKK – Επίσκεψη σε Βαγδάτη και Ερμπίλ

Σαμποτάζ στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας – Χρησιμοποιήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός

Χωρίς πόσιμο νερό 600 χωριά στην Κομπάνι της Συρίας μετά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς ηλεκτρικών υποσταθμών

Η Γάζα ξεμένει από νερό – Οι μονάδες επεξεργασίας λυμάτων δεν λειτουργούν

Αθήνα: 24ωρη απεργία το Μετρό την Πέμπτη 21/9

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr