Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαζάχος: Έρχονται 100 μετασεισμοί στη Λευκάδα – Τι να προσέχουν οι κάτοικοι

Παπαζάχος: Έρχονται 100 μετασεισμοί στη Λευκάδα – Τι να προσέχουν οι κάτοικοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κώστας Παπαζάχος, Λευκάδα, Σεισμός,

Περισσότερες από 100 μετασεισμικές δονήσεις , με μεγέθη της τάξης των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αναμένονται στη Λευκάδα, μέσα στον επόμενο μήνα, όπως εκτιμά ο καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος.

Ο κ. Παπαζάχος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104.9 FM», επισήμανε ότι το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε ένα πολύ γνωστό ρήγμα, το ρήγμα «Λευκάδας – Κεφαλλονιάς» στο θαλάσσιο χώρο έξω περίπου από το Δράγανο και το Αφάνι βόρεια από το Πόρτο Κατσίκι.

ο κ. Παπαζάχος εξήγησε ότι τα ρήγματα στην περιοχή αυτή είναι οριζόντιας μετατόπισης, δηλαδή η Λευκάδα «κινείται» νότιο – νοτιοδυτικά και το Ιόνιο βόρειο – βορειοανατολικά, γι’αυτό το λόγο αυτό δεν «κουνάνε» το θαλάσσιο πυθμένα και δεν έχουμε τσουνάμι, αλλά έντονες κατολισθήσεις συνήθως στην περιοχή της δυτικής Λευκάδας.

Ο κ. Παπαζάχος συνιστά στους κατοίκους να παραμείνουν μακριά από παλιές κατασκευές που φαίνονται ετοιμόρροπες, σπίτια που έχουν πρόβλημα δεν πρέπει να κατοικηθούν, σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν προτού ελεγχθούν ενδελεχώς και προτού κοπάσει και η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα και επισήμανε ότι το πιο βασικό είναι οι κάτοικοι να μην ακούσουν τη φημολογία και τη γνωστή παραφιλολογία που αναπτύσσεται αυτές τις μέρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

ΗΠΑ: Σεισμός 4,8 βαθμών στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Πάνω από 700 οι τραυματίες (φωτο)

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Ηλεία – Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων

Κωνσταντινούπολη: Καθηγητής αποκαλύπτει πότε θα χτυπήσουν 7,6 Ρίχτερ την Πόλη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr