Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το “στρατιωτικό” τους στα νοσοκομεία θα κάνουν οι αντιρρησίες συνείδησης

Το “στρατιωτικό” τους στα νοσοκομεία θα κάνουν οι αντιρρησίες συνείδησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα κάνουν το “στρατιωτική” τους οι αντιρρησίες συνείδησης, όσοι δηλαδή για θρησκευτικούς ή ιδεολογικούς λόγους αρνούνται να υπηρετήσουν την θητεία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, στο θέμα της εναλλακτικής θητείας για τους αντιρρησίες συνείδησης τα δύο αρμόδια υπουργεία, Υγείας και Εθνικής Άμυνας, καταθέτουν τη δική του πρόταση να επιτρέπουν στους αντιρρησίες συνείδησης να εκπληρώσουν την εναλλακτική θητεία και στα νοσοκομεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου, Λάρισας και Βόλου.

Μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2015, αυτό απαγορευόταν. Η εναλλακτική θητεία αφορούσε μόνο φορείς του δημοσίου και ιδίως την παροχή υπηρεσιών κοινής ωφελείας σε περιοχές εκτός των νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, εκτός των αστικών κέντρων μεγάλης πληθυσμιακής πυκνότητας (Πάτρα, Βόλο, Ηράκλειο, Λάρισα) καθώς κι εκτός των περιοχών γέννησης, καταγωγής ή διαμονής των ενδιαφερομένων.

Οι εξαιρέσεις αυτές πλέον έχουν αρθεί και οι αντιρρησίες συνείδησης μπορούν να εκπληρώσουν τη θητεία τους όπου επιθυμούν. Όπως προκύπτει από το έγγραφο που έχει στη διάθεσή του το «ΘΕΜΑ», ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής κ. Άγγελος Παπαδόπουλος ζητεί από τα 25 δημόσια νοσοκομεία που έχει στην αρμοδιότητά του να αποστείλουν (μέχρι και τις 23 Μαρτίου) σε ειδικό έντυπο αριθμό θέσεων, ειδικότητες και αντικείμενα απασχόλησης για τους αντιρρησίες συνείδησης. Τα νοσοκομεία που θα δεχτούν άτομα για την εκπλήρωση εναλλακτικής υπηρεσίας υποχρεούνται είτε να διασφαλίσουν τροφή και στέγη στους αντιρρησίες συνείδησης είτε να τους χορηγούν το ποσό των 223,53 ευρώ ανά μήνα. Το ποσό αυτό ορίζει ο νόμος είναι «ίσο με το ποσό που διατίθεται για τη σίτιση, τη στέγαση, την ένδυση και τις μετακινήσεις των οπλιτών».

.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα Σμύρνη: Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς οπαδών σε αγώνα βόλεϊ

Δημήτρης Κόκοτας: Τι είπαν η σύζυγος και η αδελφή του για την κατάσταση της υγείας του

Στο Τζάνειο νοσηλεύεται φρουρούμενος ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής – Φόβοι για νέα απόπειρα αυτοκτονίας

Σοκ στην Κόρινθο: 60χρονος χειρουργήθηκε για χολή και ξέχασαν ιατρικό εργαλείο-Πέθανε από σηψαιμία

Δημήτρης Κόκοτας: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο τραγουδιστής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr