ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΑΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής πήγε Ισραήλ – Τι εξέτασαν οι αρχηγοί του Στρατού

Ο ΑΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής πήγε Ισραήλ – Τι εξέτασαν οι αρχηγοί του Στρατού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη δυνατότητα διεύρυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας ΕλλάδαςΙσραήλ εξέτασαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής (φωτο) και ο αρχηγός των χερσαίων δυνάμεων του Ισραήλ, υποστράτηγος Yaacov Barak.

Ο Έλληνας Α/ΓΕΣ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ισραήλ, από τις 8 μέχρι τις 10 Μαΐου, μετά από επίσημη πρόσκληση του ομολόγου του.

Κατά την συνάντησή τους επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας, αλληλοεκτίμησης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, μεταξύ των αρχηγών του Στρατού Ξηράς της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι δυο αρχηγοί συζήτησαν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως οι αλλαγές στη μορφή των χερσαίων δυνάμεων για την αντιμετώπιση σύγχρονων και μελλοντικών μορφών απειλών.

Επιπλέον διερεύνησαν τους τρόπους που μπορεί να διευρυνθεί η στρατιωτική συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Τέλος, συζήτησαν για την ανταλλαγή επισκέψεων σπουδαστών και διοικητών σχολών για εκπαιδευτικές διαλέξεις σε σχολές Εφαρμογής Όπλων της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας συνυπέγραψε την Ανανέωση της Συμφωνίας για τη Στρατηγική Εταιρική Σχέση για τη Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας

Δένδιας από το Φόρουμ των Δελφών: Η Ελλάδα δεν είναι εμπόλεμη, αλλά εγγυήτρια της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας

Ο Νίκος Δένδιας «χτίζει» στρατό drone με άμυνα αντί-drone – «Έχουμε κάνει τις σωστές επιλογές»

Νίκος Δένδιας: Οι Τούρκοι μάς βρίζουν και απειλούν – «Έχω αποφύγει τον πειρασμό να απαντήσω σε οτιδήποτε από αυτά»

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε υπερήφανος και πανευτυχής για το ότι οι αμυντικές συμφωνίες με τη Γαλλία φέρουν την υπογραφή του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr