Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι σταθμοί του Τραμ κλείνουν για λόγους ασφαλείας

Ποιοι σταθμοί του Τραμ κλείνουν για λόγους ασφαλείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη διακοπή της λειτουργίας του Τραμ «για λόγους πρόληψης» από την περιοχή Κασομούλη έως το Σύνταγμα αποφάσισε το υπουργείο Υποδομών και η Περιφέρεια Αττικής. Έτσι, θα σταματήσει η λειτουργία των σταθμών Φιξ, Λ. Βουλιαγμένης, Ζάππειο και Σύνταγμα.

Όπως είπαν πριν λίγη ώρα σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου από την πρώτη διερεύνηση που έγινε στις περιοχές που περνά ο Ιλισσός (ο οποίος όπως είναι γνωστό έχει καλυφθεί) με αφορμή την υποχώρηση του εδάφους πρόσφατα σε δημοτικό πάρκινγκ στην Καλλιθέα, φαίνεται ότι υπάρχουν σοβαρές διαβρώσεις στην υπόγεια κοίτη του ποταμού.

Μάλιστα το υπουργείο Υποδομών μίλησε για μελέτες που έγιναν για την κατασκευή του Τραμ, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και από τις οποίες διαπιστώθηκε η ελλιπής αντιστήριξη της πλάκας πάνω από τον ποταμό, χωρίς να δοθεί τότε η δέουσα σημασία.

Η πρώτη προκαταρκτική αυτοψία που οδήγησε στην παραπάνω απόφαση πραγματοποιήθηκε στην κοίτη του Ιλισσού από Μεσογείων στη συνέχεια Μιχαλακοπούλου έως περίπου την Καλλιθέα.

Οι αυτοψίες επικινδυνότητας θα συνεχιστούν σε όλους τους οδικούς άξονες, προκειμένου να γίνει η μελέτη και να ξεκινήσει το έργο της συντήρησης του Ιλισσού, όπως προφανώς θα έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή εκτίμηση για τα ακριβή έργα που θα χρειασθούν ούτε για το χρόνο που θα είναι αναγκαίος όπως και για το ύψος της δαπάνης η οποία θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου

Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα είναι κλειστοί το Σαββατοκύριακο

Ηλεκτρικό ποδήλατο: Συνεχίζεται η επιδότηση για αγορά και στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ»

Χαρδαλιάς: Διέγραψε τον Μ. Σφακιανάκη για δηλώσεις του για τη γυναικοκτονία- Στην αντεπίθεση ο πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ

Χρ. Σπίρτζης για Τέμπη: Ζητεί να κινηθεί η διαδικασία του άρθρου 86 του Συντάγματος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr