Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η «Πηνελόπη» τρίζει τα δόντια – Φέρνει χιόνια και σαρωτικούς ανέμους

Η «Πηνελόπη» τρίζει τα δόντια – Φέρνει χιόνια και σαρωτικούς ανέμους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιδείνωση καιρού προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με κύρια χαρακτηριστικά που φέρνει η «Πηνελόπη» τους θυελλώδεις βοριάδες κυρίως στα ανατολικά, την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χωρας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Για σήμερα Πέμπτη, προβλέπονται χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής στέρεας, της Ευβοίας, της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου.

Aπό αργά το απόγευμα οι χιονοπτώσεις στη Μακεδονία θα εξασθενήσουν. Την ίδια στιγμή, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα νοτια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια, που βαθμιαία μέχρι τη νύχτα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα στα βόρεια ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με το meteo, η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα έχει πέσει 14 βαθμούς (από τους 16 στους 2) μέσα σε 24 ώρες.

Συνεχίζεται το κύμα ψύχους και την Παρασκευή με την θερμοκρασία να «πέφτει» περισσότερο. Στα Ανατολικά θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι και βορειοανατολικοί με ένταση 6-8 και κατά διαστήματα ακόμη και 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Από νωρίς σήμερα το πρωί Πέμπτης χιονίζει σε Τρίκαλα, Φλώρινα, Πήλιο και πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας (Περτούλι, Ελάτη, Λίμνη Πλαστήρα, Πισοδέρι, Νεραϊδοχώρι Τρικάλων, Xάνια Πηλίου, Νυμφαίο), ενώ προβλήματα καταγράφονται και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Αδαμάντιος Κοραής” για τις δυτικές Κυκλάδες ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τη Ραφήνα για Κυκλάδες.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από το Λαύριο. Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Πρίνου Καβάλα-Θάσου, Κεραμωτής-Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και σε αρκετούς δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας λόγω της χιονόπτωσης.

Εξάλλου, το νησί της Λέσβου δοκιμάστηκε από την κακοκαιρία την Τετάρτη το βράδυ. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ζημιές προκλήθηκαν στη Μυτιλήνη από την ισχυρή βροχόπτωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, καταστράφηκε τμήμα του οδοστρώματος στον κάμπο της Γέρας και συγκεκριμένα στην είσοδο του χωριού Παλαιόκηπος από την υπερχείλιση ποταμού.

Επίσης, ζημιές έχουν αναφερθεί στο χωριό Πλαγιά στην περιοχή του Πλωμαρίου, ενώ έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις βράχων στην περιοχή Καβάκι στον δρόμο μεταξύ Πέτρας και Μολύβου στη βόρεια Λέσβο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεταφορά αφρικανικής σκόνης: Συστάσεις της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας

Καιρός: Έρχεται… καλοκαίρι – Η πιο ζεστή μέρα με 27°C

Λασποβροχές και αφρικανική σκόνη: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έως 24°C ο υδράργυρος

ΟΗΕ: Μεγάλη πιθανότητα το 2024 να είναι η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση την Κυριακή 17/3 το απόγευμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr