Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η «Χιόνη» έφερε παγωμένους ανέμους σε όλη τη χώρα – Χιόνια και -4,3 βαθμοί στην Πάρνηθα

Η «Χιόνη» έφερε παγωμένους ανέμους σε όλη τη χώρα – Χιόνια και -4,3 βαθμοί στην Πάρνηθα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνεμοι, Καιρός, Πάρνηθα, Χιόνια,

Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν ήδη στην Ελλάδα από το πρωί της Τετάρτης λόγω της κακοκαιρίας «Χιόνη», ενώ σημαντική πτώση έχει παρουσιάσει η θερμοκρασία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία έχει πέσει κάτω από το μηδέν. Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες (πλην των χιονοδρομικών κέντρων) που έχουν καταγραφεί σήμερα από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ/meteo.gr, είναι στον Άγιο Παύλο Ημαθίας (-5,8 βαθμοί Κελσίου), στη Βλάστη Κοζάνης (-5,6), στην Κλεισούρα Καστοριάς (-4,9), στο Περτούλι Τρικάλων (-4,4) και στην Πάρνηθα (-4,3 σε υψόμετρο 1.230 μέτρων), όπου σημειώνεται χιονόπτωση.

Σύμφωνα μάλιστα με την ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας, διακόπηκε από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο, λόγω χιονόπτωσης.

Οι ισχυρότερες ριπές ανέμου έχουν καταγραφεί στην Παξιμάδα Καρύστου (103 χιλιόμετρα την ώρα), στην Πορταριά Μαγνησίας (95 χλμ/ώρα), στην Πεντέλη (92), στα ‘Ανω Λιόσια (92) και στο Βόλο (82).

Κατά το υπόλοιπο της Τετάρτης η «Χιόνη» αναμένεται να «δώσει» βροχοπτώσεις κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Αιγαίο και σε παράκτιες περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Στην Αττική αναμένονται βροχές κατά περιόδους, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Σχετικά ισχυρά αναμένεται να είναι τα φαινόμενα από το απόγευμα στην Ανατολική Στερεά, στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο θα φτάνουν τα εννέα με δέκα μποφόρ, εξαιτίας των οποίων υπάρχει σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Εύβοια, στην Ανατολική Αττική, και στα νησιά του Αιγαίου.

Παρόμοια θα είναι η εικόνα του καιρού έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, όμως, στη συνέχεια τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στο Νότιο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν.

Αλλά οι βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι θα συνεχίσουν θα πνέουν στο Αιγαίο και θα φτάνουν τα εννέα με δέκα μποφόρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση την Κυριακή 17/3 το απόγευμα

Ποιος ο καιρός μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

Σάκης Αρναούτογλου: Που θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη με κακοκαιρία

Έρχεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια – Που θα «χτυπήσει» – Πόσο θα διαρκέσει

Καιρός: Ο χειμώνας 2023-2024 είναι θερμότερος όλων των εποχών στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr