ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελληνικό αίτημα στην Τουρκία να πάρει πίσω τους 450 μετανάστες και το δουλεμπορικό της

Ελληνικό αίτημα στην Τουρκία να πάρει πίσω τους 450 μετανάστες και το δουλεμπορικό της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το τουρκικό δουλεμπορικό πλοίο που μεταφέρει 450 μετανάστες και εξέπεμψε sos ανοιχτά της Κρήτης, ρυμουλκείται από το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και θα μεταφερθεί σε νησί των Δωδεκανήσων, ενώ οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το πλοίο ξεκίνησε από κάποιο λιμάνι της Τουρκίας και είχε προορισμό την Ιταλία.

Ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται και οι διακινητές.

Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος έστειλε αίτημα, σε συμφωνία με το υπουργείο Εξωτερικών και με την έγκριση του Νίκου Δένδια, στην Άγκυρα για να παραλάβει πίσω τους μετανάστες, όπως υποχρεούται να κάνει σύμφωνα με την ευρωπαϊκή σύμβαση που έχει υπογράψει.

Επίσης, υπήρξε επικοινωνία με Frontex και Βρυξέλλες και έγινε σαφές ότι η Ελλάδα βάσει των δεσμεύσεων θα φιλοξενήσει τους μετανάστες σε ασφαλές σημείο, αλλά ζητήθηκε να υπάρξει έγγραφη διαμαρτυρία προς τις αρμόδιες τουρκικές υπηρεσίες και να ζητηθεί να τηρήσουν τα προβλεπόμενα, παίρνοντας πίσω τους μετανάστες.

Για το δουλεμπορικό, το οποίο φέρει τουρκική σημαία, έχει υποβληθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας αίτημα προς τη Τουρκία για να αποδεχθεί την επιστροφή του.

Σε συνεργασία με τον κ. Πλακιωτάκη, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έχει επικοινωνήσει με τις τουρκικές Αρχές και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επίλυση του περιστατικού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έξι χρόνια από τη μερική οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου – Νίκος Δένδιας: «Κατοχυρώσαμε το εθνικό συμφέρον»

WWF: Περισσότερα από 180.000 στρέμματα καμένων δασικών εκτάσεων σε λίγες μόλις μέρες

Το Μαρόκο δήλωσε ότι προειδοποίησε την Ισπανία μετά τη δικαστική απόφαση για τη μετάναστευση

Θέουτα: Οι Μαροκινοί παράνομοι μετανάστες «έπληξαν» τη Συνθήκη Σένγκεν

Κυψέλη: Από πρόσφυγας-εθελοντής, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Βρετανίδας ο 26χρονος Αφγανός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr