Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΟυκρανίαΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ύπατος Σκωτικού Τύπου: «Στηρίζουμε τους κοινωνικούς αγώνες» και «ακολουθούμε το δημοκρατικό φρόνημα»

Ύπατος Σκωτικού Τύπου: «Στηρίζουμε τους κοινωνικούς αγώνες» και «ακολουθούμε το δημοκρατικό φρόνημα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με αφορμή την Φθινοπωρινή Ισημερία, που θεωρείται οικουμενικά η «γενέθλια» ημέρα του Σκωτικού Τύπου, ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου (ΑΑΣΤ) δια την Ελλάδα, Εμμανουήλ Γερακιός, έδωσε στη δημοσιότητα το μήνυμά του, προς τους φίλους και τα μέλη του ΑΑΣΤ, όπου με σαφήνεια διαμηνύει ότι, οι ελευθεροτέκτονες μέλη του Σκωτικού Τύπου «συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους κοινωνικούς αγώνες, να ακολουθούμε το δημοκρατικό φρόνημα και να υπερασπίζουμε την ελευθερία σκέψης και απόφασης».

«Αγαπημένοι φίλοι και μέλη του ΑΑΣΤ,

»Είμαστε πλέον στην επίσημη έναρξη του φθινοπώρου, καθώς η φθινοπωρινή ισημερία του 2023 πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.

»Αυτή η ιδιαίτερη ημέρα είναι ένας σταθμός για το Ύπατο Συμβούλιο, καθώς αντιπροσωπεύει την ασφάλεια, την σταθερότητα και την ισότητα που πρεσβεύει ο Σκωτικός Ελευθεροτεκτονισμός.

»Πολλοί προσπαθούν να μιμηθούν τις αξίες μας, αλλά επιλέγουν να παρουσιάσουν τον εαυτό τους ως μυθικές φιγούρες σε ανεξήγητες ιστορίες, προσπαθώντας να επηρεάσουν τους δυστυχείς ακροατές τους για λόγους προφανείς.

»Εμείς, ως οι μοναδικοί εκπρόσωποι και φύλακες του Τύπου, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους κοινωνικούς αγώνες, να ακολουθούμε το δημοκρατικό φρόνημα και να υπερασπίζουμε την ελευθερία σκέψης και απόφασης.

»Είμαστε παρόντες στην κοινωνία και αποτελούμε αρωγούς στις κατακτήσεις της.

»Συνεπώς, ας συνεχίσουμε να σημαδεύουμε το μέλλον μας με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και αφοσίωση στις αξίες που μας διακατέχουν.

»Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, και ανυπομονούμε να δούμε τι επιφέρουν τα επόμενα χρόνια.

»Σας ευχαριστούμε για την αφοσίωσή σας και σας παρακαλούμε να συνεχίσετε να προσφέρετε θετική ενέργεια στον ΑΑΣΤ

»Ο ΥΜΤ

»Εμμ. Ν. Γερακιός 33’»

Μεγάλη Στοά και Ύπατο Συμβούλιο δεν είναι το ίδιο

Ο Αρχαίος και Αποδεδεγμένος Σκωτικός Τύπος του Ελευθεροτεκτονισμού, γνωστός απλά και ως Σκωτικός Τύπος, είναι μια ενιαία πνευματικά και εννοιολογικά σειρά 33 προοδευτικών βαθμών, οργανωμένων σε δύο διακριτές σειρές:

Τον Συμβολικό Τεκτονισμό (1°- 3°) που συνήθως έχει διακριτή δομή και υπάγεται στη διοίκηση της οικείας Μεγάλης Στοάς.

Τον Φιλοσοφικό Τεκτονισμό (4°- 33°), διοικούμενο από το Ύπατο Συμβούλιο (υπό την προεδρία του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχη), που συνιστά και «φύλακα» (δηλαδή τον πνευματικό καθοδηγητή και «προστάτη») του Τύπου.

Ο Φιλοσοφικός Τεκτονισμός είναι μία από τις δύο κύριες εξελίξεις του Συμβολικού Τεκτονισμού (1°- 3°) που ένας Διδάσκαλος Τέκτων μπορεί να ακολουθήσει για εμβάθυνση στις αρχές και έννοιες του Ελευθεροτεκτονισμού.

Η άλλη κύρια εξέλιξη είναι ο Τύπος της Υόρκης, που καθιδρύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί στην Ελλάδα υπό την ονομασία Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος το 1868, αφού η Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας με απόφαση του Μεγάλου Διδασκάλου παραχώρησε σχετική άδεια στις 16 Φεβρουαρίου 1867 στο μέχρι τότε Διευθυντήριο, που διοικούσε από το 1864 τον υφιστάμενο Ελληνικό Τεκτονισμό (με πρώτες καταγεγραμμένες στοές στις πόλεις Αθήνα, Πειραιά, Χαλκίδα, Πάτρα, Σύρο, Λαμία και Άργος).

Το Ύπατο Συμβούλιο του 33° του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος ιδρύθηκε και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το έτος 1872, υπό του Δημητρίου Ροδοκανάκη που ανυψώθηκε στον 33° βαθμό από το Ύπατο Συμβούλιο της Σκωτίας, με εξουσιοδότηση για την ίδρυση Υπάτου Συμβουλίου στην Ελλάδα.

Το 1936, η Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος μετονομάσθηκε σε Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, και εδρεύει μέχρι σήμερα στην Αθήνα, επί της οδού Αχαρνών 19 και Σουρμελή, ενώ ο Σκωτικός Τύπος ήταν ο μόνος ενεργός Τεκτονικός Τύπος στην Ελλάδα μέχρι και το 1980.

Το Ύπατο Συμβούλιο για την Ελλάδα δέχεται μέλη, τέκτονες διδασκάλους, από τις δύο κανονικές μεγάλες στοές, τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (ΜΣτΕ) και την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (ΕΜΣτΕ).

Που μπορείτε να βρείτε τον Σκωτικό Τύπο

Το ελληνικό Ύπατο Συμβούλιο υπό τον Εμ. Γερακιό αποτελεί το νόμιμο και κανονικό στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις τεκτονικές παραδόσεις και δεκάδες αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του Αρείου Πάγου.

Ως νόμιμο και κανονικό Ύπατο Συμβούλιο διατηρεί αγαστές σχέσεις τόσο με το μητρικό των ΗΠΑ όσο και με το γαλλικό, που είναι το δεύτερο στον κόσμο και το πρώτο στην Ευρώπη.

Η συμμαχία Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Ελλάδα, ο άξονας Ουάσιγκτον, Παρίσι, Αθήνα, είναι κι εδώ ισχυρός.

Το Ύπατο Συμβούλιο έχει την έδρα του στην οδό Σουρμελή 2 στην Αθήνα, ακριβώς δίπλα στο Μέγαρο της Μεγάλης Στοάς, γνωστό κι ως «Αχαρνών» και τα μέλη του συνεδριάζουν στο κτίριο που βρίσκεται απέναντι από τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας, στη διεύθυνση Αβέρωφ 30 και Αχαρνών.

Το Ύπατο Συμβούλιο δέχεται μέλη από τις δύο κανονικές Μεγάλες Στοές της χώρας μας, τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας (ΜΣΤΕ) και την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδας (ΕΜΣΤΕ).

Για να «ακολουθήσει» κάποιος τον Σκωτικό Τύπο πρέπει να φέρει τους τρεις πρώτους βαθμούς του ελευθεροτεκτονισμού, που τους αποκτά μέσα από τη συμμετοχή σε κάποια από τις δύο κανονικές Μεγάλες Στοές.

Η σελίδα του Σκωτικού Τύπου στο Facebook είναι αυτή: srherald.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελευθεροτεκτονισμός: Η Ελλάδα εντάσσεται στην οικογένεια των Υπάτων Συμβουλίων της Κεντρικής Αμερικής

Ελευθεροτεκτονισμός: Ο ΑΑΣΤ (Σκωτικός Τύπος) κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο (φωτο)

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας δέχτηκε στο Μέγαρο Ματινιόν τον Μεγάλο Διδάσκαλο της Μεγάλης Ανατολής

Ο Ύπατος του Σκωτικού Τύπου καταδικάζει «την κοροϊδία πολιτικών προσώπων με βάση τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις»

Ελλάδα και Ισραήλ σύμμαχοι κι αδελφοί και στον Σκωτικό Τύπο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr