Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι πιο υγιεινοί τρόποι για να μαγειρέψουμε βρεφικές τροφές

Οι πιο υγιεινοί τρόποι για να μαγειρέψουμε βρεφικές τροφές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρεφικές Τροφές, Παιδιά,

Όταν μαγειρεύουμε βρεφικές τροφές θέλουμε να διατηρήσουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά αλλά και τη γεύση.

Υπάρχουν πολλοί και υγιεινοί τρόποι για να φτιάξουμε το σπιτικό φαγητό του μωρού μας.

Ας δούμε τις σημαντικότερες μεθόδους μαγειρικής:

1. Στον ατμό

Αυτή είναι μία από τις πλέον προτιμώμενες μεθόδους μαγειρέματος. Ο Ρουθ Φρέτσμαν (Ruth Frechman), διαιτολόγος και εκπρόσωπος της Αμερικανικής Διαιτητικής Εταιρείας, είναι οπαδός της μαγειρικής στον ατμό καθώς με αυτόν τον τρόπο διατηρείται η υπέροχη γεύση του φαγητού. Η μαγειρική στον ατμό περιλαμβάνει το μαγείρεμα του φαγητού με βραστό νερό, χωρίς όμως να προσθέσουμε νερό στο φαγητό. Πολλοί από εσάς έχετε ατμομάγειρα, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι συσκευές που κάνουν την ίδια δουλειά όπως η κατσαρόλα με καπάκι για να διατηρηθεί ο ατμός.

2. Βράσιμο

Το βράσιμο του φαγητού είναι ένας καλός τρόπος για να μαγειρέψετε μεγάλη ποσότητα τροφίμων, και ειδικότερα το κρέας, που γίνεται με αυτό τον τρόπο πολύ τρυφερό και μαλακό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια βαθιά κατσαρόλα και νερό. Κάποιες μαμάδες βέβαια αποφεύγουν αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος υπό τον φόβο ότι το φαγητό χάνει έτσι κάποια από τα θρεπτικά συστατικά του (ιδίως υδατοδιαλυτές βιταμίνες (Β & Γ) και τα μέταλλα). Για τον λόγο αυτό, ο Χέδερ Σιόνροκ (Heather Schoenrock), πρόεδρος του Jack’s Harvest, μιας εταιρίας έτοιμων βιολογικών τροφών για βρέφη στις ΗΠΑ, προτείνει να χρησιμοποιήσετε και το νερό από το μαγείρεμα για να κρατήσετε τα θρεπτικά συστατικά.

3. Ψήσιμο στη σκάρα

Το ψήσιμο στη σκάρα είναι το μαγείρεμα με ξηρή θερμότητα στο φούρνο. Μερικά λαχανικά που είναι πολύ σκληρά είναι κατάλληλα για ψήσιμο καθώς και οι τροφές που είναι πλούσιες σε άμυλο όπως είναι η γλυκοπατάτα. Όπως και να έχει το ψήσιμο αποτελεί ένα πολύ καλό τρόπος μαγειρέματος καθώς διατηρεί τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά και το φαγητό είναι εύπεπτο.

4. Στο φούρνο μικροκυμάτων

Το μαγείρεμα στα μικροκύματα μπορεί να θεωρηθεί υγιεινό, λόγω του σύντομου χρόνου κατά τον οποίον ετοιμάζεται το φαγητό, χωρίς να επηρεάζεται πολύ η θρεπτική του αξία. Για τις βρεφικές τροφές το μαγείρεμα γίνεται στις ειδικές σακούλες ψησίματος που είναι μεν μια βολική επιλογή, αλλά πρόσφατες εκθέσεις σχετικά με τους φούρνους μικροκυμάτων κάνουν τους γονείς επιφυλακτικούς όσον αφορά τη χρήση τους. Εκτός αυτού, πρέπει να θυμάστε ότι πρέπει πάντα να ανακατεύετε και να δοκιμάζετε το φαγητό πριν το σερβίρετε στο μωρό σε περίπτωση που καίει πολύ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αύξηση επιδόματος γέννησης: «Να σταματήσει η κοροϊδία»

ΠΑΣΟΚ: Η ελληνική οικογένεια αναγκάζεται να πληρώνει μέχρι και τριπλάσιες τιμές για το βρεφικό γάλα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στην επιβολή πλαφόν για το βρεφικό γάλα

Ο Κασσελάκης απαιτεί από τους κυβερνητικούς φιλελέδες «εδώ και τώρα» ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή για το βρεφικό γάλα

Κασσελάκης: Ζητάει από την κυβέρνηση να μπει «πλαφόν» στη λιανική τιμή του βρεφικού γάλακτος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr