Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοφανές πρόστιμο στην ΕΣΗΕΑ για παραβάσεις

Πρωτοφανές πρόστιμο στην ΕΣΗΕΑ για παραβάσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΠΗΤ, Πρόστιμα,

Πρόστιμο για κατάφωρη παράβαση διαχειριστικών κανόνων του ΕΣΠΑ 2014-20 καταλόγισε σε βάρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών το υπουργείο Οικονομίας.

Το πρόστιμο των 180.000 ευρώ επιβλήθηκε για τους χειρισμούς σε κοινοτικά προγράμματα που αφορούν ανέργους μέλη της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΣΗΕΜΘ, στα οποία ωστόσο συμπεριλαμβάνονται και άτομα που δεν είχαν τις καθορισμένες προϋποθέσεις ανεργίας καθώς και Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Αυτό προκύπτει μόνο από δειγματοληψία της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης του υπουργείου Οικονομίας και αναφέρεται σε «έκθεση επιτόπιας επαλήθευσης» (ΑΠ 18765/29.10.2015).
Τα χρήματα χαρακτηρίζονται αχρεωστήτως καταβληθέντα και πρέπει να επιστραφούν, χωρίς να μπορεί να προεξοφληθεί η τελική οικονομική ζημιά της ΕΣΗΕΑ, καθώς επίκειται διεξοδική έρευνα του θέματος η οποία αφορά και τα ΚΕΚ αλλά και τον δεύτερο κύκλο σεμιναρίων που είναι σε εξέλιξη.

Ανυπολόγιστη όμως είναι η ηθική ζημιά που προκαλείται για την ΕΣΗΕΑ και τον δημοσιογραφικό κλάδο από ενέργειες που μόνο ως αμέλεια δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν.

Συνολικά επισημαίνονται 11 κατηγορίες παραβάσεων με πιο χαρακτηριστική τη διαπίστωση ότι «δεν πιστοποιείται ανεργία»( σελ. 7 της έκθεσης) για άτομα που συμμετείχαν στα προγράμματα με προϋπολογισμό, όπως αναφέρεται, συνολικού ύψους 4,2 εκ. ευρώ.

Το αποκαλυπτικό είναι ότι στην έκθεση αναφέρονται ενέργειες που έχουν γίνει ερήμην των μελών του ΔΣ που δεν συμμετείχαν στην προεδρική πλειοψηφία, με σκοπό να υιοθετήσουν οι υπηρεσίες ελέγχου διάτρητες διαδικασίες για κριτήρια ανεργίας και προφανώς να μην προχωρήσει ο έλεγχος..

Στην αναλυτική περιγραφή διαπιστώσεων της έκθεσης αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«..18. Διαβιβαστικό έγγραφο προς την Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με θέμα «έγκριση καταλόγων ωφελουμένων για την συμμετοχή στην πράξη με κωδ. ΟΠΣ 374698 και με κωδ. ΟΠΣ 374699» ημερομηνία 14/7/2014 και συνημμένους τους καταλόγους ωφελουμένων ανά Περιφέρεια. Στο έγγραφο υπάρχει η σφραγίδα της ΕΣΗΕΑ και η υπογραφή της προέδρου του ΔΣ Μαρίας Αντωνιάδου κάτω από τη λέξη εγκρίνεται. Κατά δήλωση του δικαιούχου οι συγκεκριμένοι κατάλογοι ωφελουμένων του β’ κύκλου αναρτήθηκαν στο site της δράσης στις 21/7/2014…»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Την Τρίτη 16 Απριλίου απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ

Εφορία: Όποιος αποδέχεται οφειλές μετά από έλεγχο θα πληρώνει το μισό πρόστιμο

Σε ποιο e-shop έβαλε λουκέτο το υπ. Ανάπτυξης – Δεν παρέδιδε προϊόντα και δεν επέστρεφε χρήματα

Πέθανε η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου σε ηλικία 64 ετών

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Νεοφωτίστου-Ζήκα σε ηλικία 93 ετών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr