Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Να δικαστεί στην Ελλάδα εκλιπαρεί ο Μπόμπολας

Να δικαστεί στην Ελλάδα εκλιπαρεί ο Μπόμπολας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κύπρος, Λεωνίδας Μπόμπολας, Σκάνδαλο,

Την επιθυμία του να δικαστεί στην Ελλάδα εξέφρασε ο Λεωνίδας Μπόμπολας κατά την απολογία του ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών, όπου συζητήθηκε το αίτημα των κυπριακών αρχών να εκδοθεί στην Κύπρο, προκειμένου να δικαστεί για επτά αδικήματα που του καταλογίζουν.

Η έκδοση του Λεωνίδα Μπόμπολα ζητείται με ένταλμα σύλληψης από τις κυπριακές Αρχές και αφορά την υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην Πάφο.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αφορά καταγγελίες ότι η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ συμφερόντων του κ. Μπόμπολα, στην οποία είχε ανατεθεί έργο στον ΧΥΤΑ Πάφου, υπερχρέωνε από το 2008 έως το 2015 τον δήμο για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η εμπλοκή του κ. Μπόμπολα βασίζεται στις καταθέσεις τριών πρώην συνεργατών του στις κυπριακές αρχές, οι οποίοι αρχικά ήταν κατηγορούμενοι στην υπόθεση και τώρα είναι μάρτυρες. Σύμφωνα με τις καταθέσεις αυτές ο κ. Μπόμπολας γνώριζε για τις δωροδοκίες και τις υπερτιμολογήσεις στα έργα της εταιρείας του στην  Κύπρο.

Μεταξύ των αδικημάτων που καταλογίζονται στον κ. Μπόμπολα είναι: Απάτη, κλοπή από δημόσιους λειτουργούς, παράβαση του νόμου περί εσόδων, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, συνομωσία για καταδολίευση, κ.α.

Κατά τη συζήτηση του αιτήματος έκδοσης στο Συμβούλιο Εφετών, οι συνήγοροι του κ. Μπόμπολα, υποστήριξαν ότι τα φερόμενα αδικήματα που του αποδίδουν οι Κύπριοι έχουν τελεστεί στην Ελλάδα, άρα δεν έχουν δικαιοδοσία τα κυπριακά δικαστήρια αλλά τα ελληνικά.

Το δικαστήριο ανέβαλε τη λήψη απόφασης για την έκδοση του Λεωνίδα Μπόμπολα κι έδωσε προθεσμία 15 ημερών  στις κυπριακές αρχές ζητώντας να περιγράψουν τον τόπο και τον χρόνο της κάθε πράξης, καθώς και να χαρακτηρίσουν νομικά τις πράξεις που αποδίδουν στον κατηγορούμενο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) δια την Ελλάδα σύναψε σχέσεις φιλίας με τον Σκωτικό Τύπο δια την Κύπρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr