Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα δικαστήρια “σέρνει” τον Κοντομηνά ο Νίκος Ευαγγελάτος

Στα δικαστήρια “σέρνει” τον Κοντομηνά ο Νίκος Ευαγγελάτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα δικαστήρια “τρέχει” τον Δημήτρη Κοντομηνά ο Νίκος Ευαγγελάτος για αθέτηση συμβολαίου που είχε συνάψει στο παρελθόν με τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

«Μετά την αποχή του από τα δελτία ειδήσεων το 2005 – 2006, εξαιτίας της αθέτησης της συμφωνίας από πλευράς του κ. Κοντομηνά, ο Νίκος Ευαγγελάτος δεν μπόρεσε να ανακάμψει.

»Και λυπάμαι που το λέω αυτό, το έχω πει και στον ίδιο».

Η φράση ανήκει στη Χ.Χ., στενή συνεργάτιδα του Νίκου Ευαγγελάτου, που βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα ως μάρτυρας του παρουσιαστή του «Live news» σε αγωγή που έχει καταθέσει εις βάρος του προέδρου του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά.

Αιτία της διαμάχης του με τον ισχυρό άνδρα του καναλιού της Κάντζας ήταν το συμβόλαιο που είχε υπογράψει το 2005, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν η παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, στο οποίο όμως βρισκόταν τότε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος ισχυρίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του Alpha αθέτησε τη συμφωνία για την παρουσίαση ειδήσεων, με αποτέλεσμα ο ίδιος να υποχρεωθεί να αποχωρήσει από το σταθμό και να υπογράψει με τα μισά χρήματα στον AΝΤ1 για την -αξέχαστη τηλεοπτικά- συμπαρουσίαση με την Ελλη Στάη.

«Το επίδικο συμφωνητικό υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2005. Ημουν παρούσα στις συζητήσεις και την υπογραφή των συμφωνιών του Ευαγγελάτου, γιατί είμαι στενή του συνεργάτις.

»Στη συμφωνία περιλαμβανόταν η παρουσίαση της εκπομπής “Αποδείξεις”, αλλά και η παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

»Οταν έφτανε ο καιρός ο Ευαγγελάτος έπαιρνε κάθε μέρα κι έλεγε “πότε θα ξεκινήσουμε”. Από μέρα σε μέρα όλο του έλεγαν “ναι”.

»Τελικά, κάποιους μήνες μετά του είπαν δεν θα γίνει. Τηλεφωνικά ενημερώθηκε ότι δεν θα γίνει.

»Η όχληση από τον Ευαγγελάτο ήταν συνεχής. Δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν έγινε. Στη συμφωνία υπήρχε ποινική ρήτρα και του είπε ο Κοντομηνάς ότι θα σταθεί σωστός.

»Από τον Ευαγγελάτο έμαθα ότι ο Χατζηνικολάου έλεγε το δελτίο και ο Κοντομηνάς τού είχε πει ότι θα έφευγε τον Δεκέμβριο του 2005.

»Στο μεταξύ, ανακάλυψε ότι είχε υπογράψει όμως ένα ίδιο συμβόλαιο με τον Χατζηνικολάου!», ανέφερε η συνεργάτις του παρουσιαστή.

Η μάρτυρας απάντησε και στα επιχειρήματα του τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος υποστηρίζει, αφενός, ότι ο Νίκος Ευαγγελάτος «έσπασε» το συμβόλαιο για να πάει στον AΝΤ1 και, αφετέρου, ότι επρόκειτο να παρουσιάσει το δελτίο, αλλά μαζί με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Δεν υπήρχε περίπτωση συμπαρουσίασης. Δεν αναφερόταν πουθενά στο συμβόλαιο. Ομως, την εποχή εκείνη ο Ευαγγελάτος ήταν 38 χρόνων. Οι προτάσεις ήταν πολλές. Υπήρχαν τηλεφωνήματα. Γίνονταν επαφές πολλές και συναντήσεις. Ολοι ήξεραν ότι υπήρχαν τα συμβόλαια. Η απάντηση ήταν “ίσως αργότερα” κ.λπ.

»Υπάρχει κατάθεση του κ. Μιχελάκη, του πρώην υπουργού, που λέει ότι ο Ευαγγελάτος τού απάντησε, τον Απρίλιο του 2006, ότι δεν μπορεί να συζητήσει γιατί είναι δεσμευμένος με τον Alpha», υποστήριξε η Χ.Χ.

Ακολούθησαν έντονος διάλογος και ερωτήσεις σχετικά με το αν δέχτηκε πιέσεις από τη σύζυγό του Τατιάνα Στεφανίδου για να πάει στον AΝΤ1, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, που παρακολουθούσε σιωπηλός για ώρα, να παρεμβαίνει στη διαδικασία:

Πρόεδρος: Τον Απρίλιο του 2006, έγινε ραντεβού με τον AΝΤ1;

Μάρτυρας: Δεν το θυμάμαι.

Πρόεδρος: Πότε έκλεισε με τον AΝΤ1;

Μάρτυρας: Τον Ιούνιο του 2006, αφού τον Μάιο τού είπε ο Κοντομηνάς ότι δεν θα είναι ο κεντρικός παρουσιαστής, αλλά πως με τα οικονομικά δεν έχει θέμα. Να σας πω ότι οι οικονομικές απολαβές του AΝΤ1 ήταν χαμηλότερες από αυτές που είχε συμφωνήσει με τον Alpha. Βγήκε χαμένος. Οταν είσαι 38 και σε φρενάρουν και σε κρατούν μέσα! Στα 25 του χρόνια είχε τον Σορίν Ματέι. Μετά την αποχή του από τα δελτία ειδήσεων το 2005 – 2006, εξαιτίας της αθέτησης της συμφωνίας από πλευράς του κ. Κοντομηνά, ο Νίκος Ευαγγελάτος δεν μπόρεσε να ανακάμψει. Και λυπάμαι που το λέω αυτό, το έχω πει και στον ίδιο. Ο Κοντομηνάς είχε αποκλείσει τον Ευαγγελάτο από τα άλλα κανάλια και είχε στο δυναμικό του και τον άλλο καλύτερο παρουσιαστή! Είχε τους καλύτερους στο κανάλι του.

Δικ. Ευαγγελάτου: Εκείνη την εποχή, είχε συγκεντρωθεί στον Alpha όλη η οικογένεια της δημοσιογραφίας. Τράγκας, Κακαουνάκης, Χατζηνικολάου. Τους είχε μαντρώσει όλους και στη συνέχεια είχε σφοδρότατη αντιδικία με τους περισσότερους εξ αυτών.

Πρόεδρος: Εχει εκφωνήσει έκτοτε ο Ευαγγελάτος δελτίο;

Μάρτυρας: Για λίγο στον AΝΤ1… Δεν είχε έκτοτε την επαγγελματική δυνατότητα να επανέλθει. Στην αρχή παρουσίαζε μαζί με την Ελλη Στάη. Βρέθηκε στη δυσχερή θέση κατ’ ανάγκην.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου σε ηλικία 64 ετών

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Νεοφωτίστου-Ζήκα σε ηλικία 93 ετών

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr