Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι λένε ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας

Οι Τούρκοι λένε ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τουρκικές Αρχές εκτιμούν ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος εξαφανίστηκε πριν από τέσσερις ημέρες, αφού μπήκε στο κτήριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, δολοφονήθηκε μέσα στη διπλωματική αποστολή, δήλωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

«Η αρχική εκτίμηση της τουρκικής αστυνομίας είναι ότι ο Κασόγκι σκοτώθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

»Πιστεύουμε ότι η δολοφονία ήταν προμελετημένη και το πτώμα απομακρύνθηκε αμέσως μετά από το προξενείο», εξήγησε ένας από τους δύο αξιωματούχους.

Πηγή στο σαουδαραβικό προξενείο διέψευσε πάντως ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στη διπλωματική αποστολή και χαρακτήρισε αβάσιμη την υπόθεση αυτή.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι μια ομάδα Σαουδαράβων, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, αφίχθη στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο για να πάρει μέρος στην έρευνα για την εξαφάνιση του Κασόγκι.

Ο Κασόγκι, που ζούσε αυτοεξόριστος στην Ουάσιγκτον τον τελευταίο χρόνο, καθώς φοβόταν ότι θα υφίστατο αντίποινα διότι επέκρινε τις πολιτικές του Ριάντ, μπήκε στο προξενείο για να ζητήσει να του δοθούν έγγραφα εν όψει του γάμου του, σύμφωνα με τη σύντροφό του, που τον περίμενε έξω από τη διπλωματική αποστολή. Από εκείνη τη στιγμή τα ίχνη του χάθηκαν.

Έκτοτε, οι αρχές της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας δίνουν εντελώς αντιφατικές εκδοχές για την εξαφάνισή του, με την Άγκυρα να λέει πως δεν υπάρχει καμιά απόδειξη πως βγήκε από το προξενείο και το Ριάντ αντιθέτως να διαβεβαιώνει πως έφυγε από την διπλωματική αποστολή την ίδια ημέρα.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση, δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου σε ηλικία 64 ετών

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Νεοφωτίστου-Ζήκα σε ηλικία 93 ετών

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr