Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρευνα στο Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας θα διεξάγουν οι Τούρκοι – Επιμένουν ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε

Έρευνα στο Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας θα διεξάγουν οι Τούρκοι – Επιμένουν ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έρευνα εντός του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη πρόκειται να διεξαγάγουν οι τουρκικές Αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Η Τουρκία υπονοεί ότι ο Κασόγκι, ο οποίος πήγε στο προξενείο την περασμένη εβδομάδα κι έκτοτε αγνοείται, ενδέχεται να δολοφονήθηκε. Το Ριάντ το απορρίπτει κατηγορηματικά.

Την ίδια ώρα, οι τουρκικές Αρχές αναζητούν ένα μαύρο βαν, με το οποίο εκτιμούν ότι μεταφέρθηκε το πτώμα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Μία εβδομάδα μετά την εξαφάνιση του δημοσιογράφου και σφοδρού επικριτή του σαουδαραβικού καθεστώτος, η Άγκυρα πιέζει το Ριάντ να δώσει απαντήσεις.

Το Ριάντ επιμένει ότι ο Κασόγκι βγήκε κανονικά από το προξενείο, κάτι το οποίο δεν προκύπτει ούτε από την κατάθεση της Τουρκάλας αρραβωνιαστικιάς του, η οποία περίμενε απ’ έξω, ούτε και από τις κάμερες ασφαλείας.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με τη φίλα προσκείμενη προς την κυβέρνηση «Daily Sabah», υποστηρίζουν ότι μία αυτοκινητοπομπή με έξι οχήματα αναχώρησε από το προξενείο δύο ώρες αφότου είχε εισέλθει ο δημοσιογράφος.

Στη συνέχεια, όπως υποστηρίζουν ότι προκύπτει από τις κάμερες ασφαλείας στους αυτοκινητόδρομους, τα τρία αυτοκίνητα έστριψαν αριστερά προς τον κεντρικό δρόμο και τα άλλα τρία έστριψαν δεξιά.

Οι Αρχές είναι πεπεισμένες ότι σε ένα από αυτά τα οχήματα, σε ένα βαν με φιμέ τζάμια, μεταφέρθηκε το πτώμα του Κασόγκι.

Ο δημοσιογράφος, πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης, αυτοεξορίστηκε στις ΗΠΑ πέρυσι, φοβούμενος πιθανή σύλληψή του, αφού επέκρινε ορισμένες αποφάσεις του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου, Μοχάμεντ Μπεν Σαλμάν, και τη στρατιωτική επέμβαση του Ριάντ στην Υεμένη.

Την ανησυχία του για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου εξέφρασε και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ζήτησε από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας τη διενέργεια «εμπεριστατωμένης έρευνας» για την εξαφάνιση του Κασόγκι, καλώντας επίσης το Ριάντ να φροντίσει να υπάρξει «διαφάνεια» για την υπόθεση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει πλήρως τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, δήλωσε από την πλευρά της η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τη θέση των ΗΠΑ. Περιμένουμε πλήρη διερεύνηση και πλήρη διαφάνεια από τις σαουδαραβικές αρχές σχετικά με το τι συνέβη», δήλωσε η Μογκερίνι στους δημοσιογράφους στη Λισαβόνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Την Τρίτη 16 Απριλίου απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr