Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τώρα το τουρκικό ισλαμικό AKP κρατά ισορροπίες στην υπόθεση Κασόγκι

Τώρα το τουρκικό ισλαμικό AKP κρατά ισορροπίες στην υπόθεση Κασόγκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Τουρκία δεν επιθυμεί οποιαδήποτε συγκάλυψη στην υπόθεση του θανάτου του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ούτε θα επιρρίψει σε οποιονδήποτε την ευθύνη εκ των προτέρων».

Αυτή είναι η επίσημη θέση του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος, AKP, όπως διατυπώνεται δια στόματος του εκπροσώπου του κόμματος, Ομέρ Τσελίκ.

Η Άγκυρα φαίνεται να αποφεύγει να τραβήξει το σχοινί και να τηρήσει κάποιες ισορροπίες, μετά την παρουσίαση της επίσημης εκδοχής του Ριάντ για την υπόθεση Κασόγκι, αλλά και την αποδοχή της ως «αξιόπιστης» από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Μένει να φανεί, ωστόσο, εάν τις επόμενες ημέρες θα θελήσει να δώσει στη δημοσιότητα το ηχητικό υλικό, που υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της και το οποίο αποκαλύπτει, όπως έχει πει, ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε και το πτώμα του τεμαχίστηκε.

Παράλληλα τουρκο-αραβική ένωση δημοσιογράφων με έδρα την Κωνσταντινούπολη ζήτησε το Σάββατο την καταδίκη των «πραγματικών υπευθύνων» για τη δολοφονία του Κασόγκι, επισημαίνοντας ότι οι συλλήψεις 18 ατόμων δεν αρκούν.

«Απαιτούμε όχι μόνο αυτοί οι 18 άνδρες, αλλά και εκείνοι που έδωσαν τις εντολές να τιμωρηθούν», δήλωσε ο Τουράν Κισλακτσί, πρόεδρος της τουρκο-αραβικής ένωσης ΜΜΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου σε ηλικία 64 ετών

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Νεοφωτίστου-Ζήκα σε ηλικία 93 ετών

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr