Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος αξιωματούχος: Σύντομα θα ξέρουμε τι απέγινε η σορός του Τζαμάλ Κασόγκι

Τούρκος αξιωματούχος: Σύντομα θα ξέρουμε τι απέγινε η σορός του Τζαμάλ Κασόγκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όλα στο φως και μάλιστα «σύντομα». Σε τόνο σχεδόν απειλητικό, μετά την πρώτη επίσημη παραδοχή εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας ότι ο Τζαμάλ Κασόγκι σκοτώθηκε εντός του προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, η Τουρκία διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψει καμία συγκάλυψη, ενώ εκτιμά ότι οι πρώτες ειδήσεις θα αφορούν τι ακριβώς συνέβη στη σορό του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε στο Reuters ανώνυμα, οι Τούρκοι ερευνητές βρίσκονται πολύ κοντά στο να ανακαλύψουν τι συνέβη στη σορό.

«Θα ανακαλύψουμε τι συνέβη στη σορό σύντομα.

»Το DNA αποκτάται από το εσωτερικό της Τουρκίας.

»Φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη να ζητήσουμε από τη Σαουδική Αραβία δείγματα DNA προς το παρόν», δήλωσε ο ανώτατος αξιωματούχος.

Άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωναν την Παρασκευή στο Reuters ότι οι δολοφόνοι του Κασόγκι μπορεί να πέταξαν τα μέλη του στο Δάσος του Βελιγραδίου, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, σε μια αγροτική περιοχή κοντά στην πόλη Γιάλοβα.

Στο μικροσκόπιο των τουρκικών Αρχών βρίσκονται επίσης κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, όπου έχουν καταγραφεί όλα τα αυτοκίνητα που μπήκαν και βγήκαν από το σαουδαραβικό προξενείο στις 2 Οκτωβρίου, την ημέρα που ο Κασόγκι πέρασε το κατώφλι του προξενείου, αλλά δεν βγήκε ποτέ.

Για πρώτη φορά, έπειτα από τρεις εβδομάδες, το Ριάντ ανακοίνωσε ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος σκοτώθηκε κατόπιν συμπλοκής μέσα στο προξενείο του στην Κωνσταντινούπολη, μία εκδοχή που φάνηκε να πείθει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι εισαγγελικές Αρχές δεν έχουν κατονομάσει τους υπευθύνους για το θάνατο του δημοσιογράφου, αλλά ανακοινώθηκε πως 18 υπήκοοι Σαουδικής Αραβίας έχουν συλληφθεί.

Δεν διευκρινίζεται πού βρίσκεται το πτώμα ούτε εάν έχει τεμαχιστεί, όπως καταγγέλουν οι τουρκικές Αρχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου σε ηλικία 64 ετών

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Νεοφωτίστου-Ζήκα σε ηλικία 93 ετών

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr