Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν “έφαγε” τον διευθυντή της εφημερίδας Χουριέτ

Ο Ερντογάν “έφαγε” τον διευθυντή της εφημερίδας Χουριέτ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παραμονές των Προεδρικών Εκλογών της Τουρκίας και η παραίτηση του διευθυντή της μεγαλύτερης εφημερίδας της χώρας, της Χουριέτ, Ενις Μπερμπέρογλου, πολώνει ακόμα περισσότερο το κλίμα στη χώρα μεταξύ των ισλαμιστών σουνιτών του κόμματος του Ερντογάν και των κοσμικών δυνάμεων της Τουρκίας.

Είχε προηγηθεί δριμεία κριτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της ιδιοκτήτριας εταιρείας της εφημερίδας, του εκδοτικού ομίλου Dogan.

Την Πέμπτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης, μίλησε εναντίον του ομίλου Dogan κατηγορώντας τον ότι πρόβαλε αντιισλαμικά σχόλια σε έναν από τους τηλεοπτικούς του σταθμούς και ότι η κάλυψή του των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας είναι φιλοϊσραηλινή.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου συνδέουν την αποχώρηση του Ενις Μπερμπέρογλου την Παρασκευή από την Hurriyet με τις πιέσεις που ασκεί το καθεστώς του Ερντογάν στα ΜΜΕ της Τουρκίας να ευθυγραμμίζονται με τις προσταγές του. Η εφημερίδα από την πλευρά της διαψεύδει ότι ο Μπερμπέρογλου παραιτήθηκε ύστερα από πιέσεις του ισλαμικού καθεστώτος και μιλά για οικειοθελή αποχώρηση, με τον διευθυντή της εφημερίδας ακόμα να μην έχει πάρει δημόσια θέση.

Ο Ερντογάν αναμένεται ότι θα γίνει ο πρώτος άμεσα εκλεγμένος πρόεδρος της Τουρκίας και από αυτή τη θέση οραματίζεται να ανακηρυχθεί κατά κάποιο τρόπο “χαλίφης” όλων των μουσουλμάνων και ιδιαίτερα των σουνιτών, για αυτό εξάλλου και το κόμμα του στηρίζει ανοιχτά το Ισλαμικό Κράτος. Οι οπαδοί του κοσμικού κράτους στην Τουρκία, μετά από 12 χρόνια διακυβέρνησης Ερντογάν, είναι περισσότερο στριμωγμένοι από ποτέ…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr