Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Πέθαναν ο ένας μετά τον άλλο οι ακροδεξιοί κήρυκες του αντιεμβολιασμού – Φάρελ, Βαλεντάιν και Μαρκ Μπέρνιερ

ΗΠΑ: Πέθαναν ο ένας μετά τον άλλο οι ακροδεξιοί κήρυκες του αντιεμβολιασμού – Φάρελ, Βαλεντάιν και Μαρκ Μπέρνιερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πέθανε ο «κύριος Αντιεμβόλιο». Ο Μπέρνιερ, ο οποίος αυτοαποκαλούνταν «κ. Αντιεμβόλιο» (Mr. Anti-Vax), είχε αναφέρει στο Twitter ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν για εμβολιασμούς ήταν «ναζιστοειδείς».

Πρώτα ήταν ο Ντικ Φάρελ. Μετά ο Φιλ Βαλεντάιν. Την περασμένη Κυριακή, ο Μαρκ Μπέρνιερ.

Μόνο τον περασμένο μήνα, αυτοί οι τρεις Αμερικανοί ακροδεξιοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί –άπαντες μη εμβολιασμένοι όντας επικριτές των προσπαθειών εμβολιασμού- πέθαναν μετά τη μόλυνση από τον κορωνοϊό.

Ο 65χρονος Μπέρνιερ, ραδιοφωνική προσωπικότητα των συντηρητικών στην Daytona Beach της Φλόριντα επί πολλά χρόνια, πέθανε την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός του WNDB. 

Λίγο περισσότερο από τρεις εβδομάδες πριν, ο 65χρονος Φάρελ, ο οποίος παλαιότερα ήταν οικοδεσπότης εκπομπών για πολλούς σταθμούς της Φλόριντα και αναπληρωτής παρουσιαστής ειδήσεων στο Newsmax, υπέκυψε στον ιό.

Χρονικά, ανάμεσα στους δυο πέθανε ο Βαλεντάιν. Ο 61χρονος ήταν παραγωγός σε ένα γνωστό ραδιοφωνικό πρόγραμμα στο Νάσβιλ. 

Ο καθένας είτε είχε χλευάσει δημόσια τον εμβολιασμό είτε είχε χλευάσει τις ευρύτερες προσπάθειες εμβολιασμού.

Ο Μπέρνιερ, ο οποίος αυτοαποκαλούνταν «κ. Αντιεμβόλιο» (Mr. Anti-Vax), είχε αναφέρει στο Twitter ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν για εμβολιασμούς ήταν «ναζιστοειδείς». 

Από πλευράς του, ο Φάρελ σχολίαζε στο Facebook τον Ιούλιο:

«Γιατί να κάνετε ένα εμβόλιο που προωθούν οι άνθρωποι που σας είπαν ψέματα για τις μάσκες, για το πού προήλθε ο ιός και για τον αριθμό των νεκρών;».

Αλλά και ο Βαλεντάιν αναρωτιόταν γιατί πρέπει να κάνει τους εμβολιασμούς και να κινδυνεύει με παρενέργειες όταν διατρέχει «χαμηλό κίνδυνο θανάτου». 

Πριν πεθάνουν, ο Φάρελ και ο Βάλενταϊν άλλαξαν στάση.

Θα βοηθήσει ο θάνατός τους να επηρεάσει τους ανεμβολίαστους ακροατές ή το ευρύτερο τμήμα των συντηρητικών που ανθίστανται στα εμβόλια; 

Μερικές προσωπικότητες το πιστεύουν – αν και η αισιοδοξία είναι περιορισμένη. 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα τραβήξει την προσοχή σας όταν διαβάζετε ότι κάποιος όπως ο Φιλ Βαλεντάιν, “το έχει” (σ.σ. κορωνοϊό) και μετά από τρεις εβδομάδες έχει πεθάνει», δήλωσε στο NBC ο Τζον Φρέντερικς, συντηρητικός ραδιοφωνικός παραγωγός και υποστηρικτής του Τραμπ, ο οποίος όμως είπε ότι είναι εμβολιασμένος. 

Σχεδόν εννέα μήνες μετά την εκστρατεία εμβολιασμού στις ΗΠΑ, το πολιτικό χάσμα σχετικά με τα εμβόλια κατά της Covid εξακολουθεί να διευρύνεται.

Όμως συντηρητικοί δημοσιογράφοι των μέσων ενημέρωσης βλέπουν την ευκαιρία να μετριάσουν την αντίσταση στα δεξιά, αφού έχασαν τη ζωή τους “αγγελιαφόροι” με επιρροή που χλεύαζαν τα εμβόλια ή ενθάρρυναν το κοινό να αντισταθεί στις προσπάθειες εμβολιασμού τους. 

Είναι μια ένδειξη για το πόσο επιδραστικοί συνεχίζουν να είναι για πολλούς Ρεπουμπλικανούς τοπικοί συντηρητικοί ραδιοφωνικοί οικοδεσπότες, πολλοί εξ αυτών ελάχιστα γνωστοί εκτός των τοπικών ή περιφερειακών κοινοτήτων τους.

«Νομίζω, σίγουρα στην περίπτωση του Φιλ Βαλεντάιν και του Φάρελ, οι οποίοι και οι δύο είχαν αναθεωρήσει τις αντιλήψεις τους κατά του Covid εμβολίου πριν από το θάνατό τους, (ότι αυτό) θα μπορούσε να έχει το μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο», δήλωσε στο NBC ο Τζιμ Μποχάνον, παλιός κεντροδεξιός ραδιοφωνικός οικοδεσπότης.

«Για τον Μαρκ Μπέρνιερ, ο οποίος διατήρησε τη στάση του ως κ. “Anti-Vax” μέχρι το θάνατό του και δεν αναθεώρησε ποτέ δημόσια, πιστεύω ότι ο αντίκτυπος θα είναι μικρότερος, αν και σίγουρα πρέπει να είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να δουν το θάνατό του και να μην αμφισβητήσουν τις θέσεις τους για τον εμβολιασμό». 

Με την μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού να έχει αυξηθεί σε μεγάλο μέρος του Νότου, και ενόσω πολιτείες όπως η Φλόριντα αντιμετωπίζουν ρεκόρ κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων, η συντριπτική πλειονότητα των νοσηλειών και των θανάτων από Covid σε εθνικό επίπεδο είναι μεταξύ των μη εμβολιασμένων, ανέφερε τον περασμένο μήνα το NBC News.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Κάμαλα Χάρις: Κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα για την Κύρωση των Μνημονίων με ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr