Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΟΣΠΕΡΤ: Μας εκπλήσσει η προχειρότητα του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ

ΠΟΣΠΕΡΤ: Μας εκπλήσσει η προχειρότητα του ΣΥΡΙΖΑ  για την ΕΡΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΡΤ, ΝΕΡΙΤ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΣΥΡΙΖΑ,

Το μόνο θετικό που βλέπει η ΠΟΣΠΕΡΤ στο σχέδιο που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ  για την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, είναι ότι μένει σταθερός ο στόχος του να ανοίξει και πάλι την… ΕΡΤ!

Σε όλο το υπόλοιπο σχέδιο βλέπει προχειρότητες και ασάφειες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ για την πρόταση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ:

Το σχέδιο που αναρτήθηκε για δημόσιο διάλογο μας απασχόλησε ιδιαίτερα.

Θεωρούμε θετικό ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά υπερασπίζεται την ΕΡΤ, την επαναλειτουργία της και αποτυπώνεται σε αυτό το κείμενο.

Όμως οι συντάκτες του σχεδίου αυτού μας εξέπληξαν με την προχειρότητα και την ασάφεια προσέγγισης στα θεσμικά και νομικά ζητήματα αλλά και τη χρησιμοποίηση όρων και οργάνων, όπως π.χ το εποπτικό συμβούλιο, που αντιγράφουν το αποτυχημένο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ!

Όπως, ότι βάζουν στην ίδια μοίρα όσους επικύρωσαν το μαύρο και στήριξαν τα μορφώματα, με αυτούς που με αξιοπρέπεια και αξιοσύνη έδωσαν και δίνουν τον αγώνα, όχι έξι αλλά πάνω από 16 μήνες! Όπως, στο πότε θα λειτουργήσει η ΕΡΤ και αν συνυπάρξει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΡΙΤ! Όπως, στο ότι θα προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό σύμφωνα με το οργανόγραμμα πλήρους λειτουργίας (με όλες τις μονάδες της ΕΡΤ στις 11-6-13 σε πλήρη λειτουργία ) και με βάση τα διεθνή πρότυπα – δηλαδή χωρίς το πλαφόν που συναντήσαμε και αντιπαλέψαμε στην παρούσα φαύλη συγκυβέρνηση!

Όπως, στο ότι «εξαναγκασμένοι» είναι μόνο όσοι υπόγραψαν σύμβαση με τον «βιαστή τους» στη ΔΤ! και όχι όσοι «βιάστηκαν» να πάρουν σύνταξη ως και 15 χρόνια νωρίτερα για να κρατήσουν την αξιοπρέπεια τους και να μείνουν στον αγώνα και δεν είχαν άλλο τρόπο επιβίωσης!

Όπως, αν στην ΕΡΤ προτίθενται (τελευταία παράγραφος) να νομοθετήσουν ότι δεν θα υπάρχουν ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και ΣΣΕ! (όπως οι εξαγγελίες ΣΥΡΙΖΑ) αλλά θα εφαρμοστεί δίκαιο! μισθολόγιο λαμβάνοντας υπόψη της συνθήκες της κρίσης! (σημείωση: μέχρι το 2013 οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είχαν μειώσεις έως και 40% στους ήδη μικρούς μισθούς τους) κ.α

Είναι απαραίτητο στον εσωκομματικό διάλογο και στις τελικές αποφάσεις να ληφθούν υπόψη οι θέσεις των θεσμικών οργάνων που και γνωρίζουν και είναι οι πυλώνες αυτού του ασυμβιβάστου – ανυποχώρητου και απαράμιλλου αγώνα έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τέτοια ζητήματα όπως και ζητήματα εργασιακών σχέσεων και συλλογικών συμβάσεων με βάση τις διακηρυγμένες αρχές και θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΤΗΝ Κ.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ που είναι το άνοιγμα της ΕΡΤ και η άμεση λειτουργία με όλα της τα μέσα ως να μην έκλεισε μια μέρα, με την κατάργηση της ΟΙΚ.02/11.6.2013 ΚΥΑ που αντισυνταγματικά την έκλεισε και επέβαλε το μαύρο, μέχρις ότου διαμορφωθεί, ψηφιστεί και υλοποιηθεί, με τα νέα θεσμικά όργανα, τους κανονισμούς και τα οργανογράμματα, ο νέος νόμος για την ΕΡΤ που ονειρευόμαστε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr