Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιώργος Ρωμαίος: Πέθανε ο δημοσιογράφος και πολιτικός σε ηλικία 89 ετών

Γιώργος Ρωμαίος: Πέθανε ο δημοσιογράφος και πολιτικός σε ηλικία 89 ετών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο δημοσιογράφος και πολιτικός Γιώργος Ρωμαίος πέθανε το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία 89 ετών.

Διατέλεσε διευθυντής του «Βήματος», γενικός διευθυντής της ΕΡΤ, βουλευτής, ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπουργός με το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, κατά την περίοδο 1976-1978 υπήρξε αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.

Ο Γιώργος Ρωμαίος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1934.

Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην ΑΣΟΕΕ και στη συνέχεια ακολούθησε δημοσιογραφία στην εφημερίδα «Το Βήμα», ενώ ως απεσταλμένος δημοσιογράφος του «Βήματος» και των «Νέων» στη Θεσσαλονίκη έκανε σημαντικές έρευνες για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Το 1981 με την εκλογή του ΠΑΣΟΚ διορίστηκε γενικός διευθυντής της ΕΡΤ, ενώ το 1984 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ (επανεκλέχθηκε στις ευρωεκλογές του 1989).

Στις 13 Οκτωβρίου 1993 διορίστηκε υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και στη συνέχεια αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

Το 1994, στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος και στις 15 Σεπτεμβρίου του 1995 τοποθετήθηκε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ως τον Ιανουάριο του 1996.

Στις εκλογές του 1996 εκλέχθηκε βουλευτής Α΄ Αθηνών και ανέλαβε υπουργός Δημόσιας Τάξης, έως τον Οκτώβριο του 1998.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη στη Συρία εξέχων Αμερικανός ισλαμιστής δημοσιογράφος

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κατάρρευση της ΝΔ σε ιστορικό χαμηλό 21% – Ο Τσίπρας έως και 36%

Νίκος Παππάς για ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: «Είχα λάθος αντίδραση, στη δική του δράση-πρόκληση»

Δημοσκόπηση Pulse: 23,5% η ΝΔ – Στο 21% έως 33% οι εν δυνάμει ψηφοφόροι Τσίπρα

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ «καίει» την κυβέρνηση – Πέφτει στο 23,8% η ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr