Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Τουρκία 63 δημοσιογράφοι πίσω από τα κάγκελα

Στην Τουρκία 63 δημοσιογράφοι πίσω από τα κάγκελα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνολικά 63 δημοσιογράφοι βρίσκονταν πίσω από τα κάγκελα στην Τουρκία έως τις 3 Νοεμβρίου, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Artı Gerçek, επικαλούμενος μηνιαία έκθεση που δημοσιεύεται από την Ένωση Δημοσιογράφων Dicle Fırat (DFG).

Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς τις εικαζόμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων σε βάρος μελών του Τύπου που σημειώθηκαν τον Οκτώβριο, συμπεριλαμβανομένης της κράτησης 12 δημοσιογράφων, τρεις από τους οποίους συνελήφθησαν αργότερα. Νέες έρευνες ξεκίνησαν για ακόμα πέντε δημοσιογράφους.

Σαράντα τέσσερις δίκες σχετικά με το δημοσιογραφικό έργο συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια του μήνα, με τις υποθέσεις δύο δημοσιογράφων να καταλήγουν σε καταδίκη και συνολική ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Επτά δημοσιογράφοι φέρεται να υπέστησαν κακομεταχείριση, πέντε ισχυρίστηκαν ότι δέχθηκαν απειλές και ένας φέρεται να δέχθηκε επίθεση.

Όσον αφορά τη διαδικτυακή λογοκρισία, η έκθεση ανέφερε ότι έξι ιστότοποι, 2.022 άρθρα ειδήσεων και 682 αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαγορεύτηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα.

Την περασμένη εβδομάδα η τουρκική Αστυνομία προσήγαγε τρεις δημοσιογράφους με την κατηγορία της διάδοσης παραπληροφόρησης, συμπεριλαμβανομένου του Tolga Shardan, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη.

Πέρυσι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ψήφισε αμφιλεγόμενη νομοθεσία που ποινικοποιούσε τη διάδοση «ψευδών ή παραπλανητικών πληροφοριών».

Από τη θέσπιση του νόμου, οι τουρκικές Αρχές έχουν συλλάβει και ασκήσει δίωξη αρκετών μελών του Τύπου καθώς και χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης βάσει αυτού.

Η Τουρκία κατατάσσεται στην 165η θέση μεταξύ 180 χωρών στον τελευταίο δείκτη ελευθερίας του Τύπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι συνέλαβαν δύο ξένους ανταποκριτές για συνεργασία με την ομάδα του Ναβάλνι

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πέθανε ο δημοσιογράφος του αθλητικού ρεπορτάζ Στράτος Σεφτελής σε ηλικία 68 ετών

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr