Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι “σίγουροι” και οι “επιφυλακτικοί” για το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου

Οι “σίγουροι” και οι “επιφυλακτικοί” για το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απέμειναν μόλις λίγα 24ωρα πριν από την ανακοίνωση των ονομάτων που θα στελεχώσουν σε κορυφαίες θέσεις το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου και εντείνονται οι πιέσεις προκειμένου ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει γνώμη.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα Σαββατοκύριακο, πάντως, ακόμη δεν έχει δοθεί το «πράσινο φως» σε κανέναν από τους συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, ούτε καν στο δημοσιογράφο Γιώργο Ελενόπουλο που φαίνεται ότι θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην επικοινωνιακή πολιτική του νέου κόμματος, να γνωστοποιήσουν επισήμως το εγχείρημα.

Το κλίμα αυτό , κατά την εφημερίδα, δεν είναι άσχετο με την επιφυλακτικότητα που δείχνει ο Γιώργος Παπανδρέου σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις, ακόμη και με την έκβαση της προεδρικής εκλογής.

Γι’ αυτό και στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό οδηγούνται στο συμπέρασμα πως η απόφαση του Γ.Παπανδρέου να δημιουργήσει κόμμα ίσως και να μην είναι οριστική. Ωστόσο, δεν αποκλείουν και την πιθανότητα να γίνουν ανακοινώσεις στις 30 Δεκεμβρίου.

Πάντως, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, που βρίσκεται ξεκάθαρα στο πλευρό του Γ.Παπανδρέου, ανέλαβε και συνέταξε μία λίστα 400 ατόμων που δυνητικά θα μπορούσαν να πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος. Ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθήνας.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι στη Β’ Αθήνας θα είναι υποψήφιος και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου και συγχρόνως στο Ηράκλειο. (Ως γνωστόν, ο Βενιζέλος κατεβαίνει και πάλι στην Α’ Θεσσαλονίκης και στο Ηράκλειο.)

Επιφυλακτικοί στο ενδεχόμενοι να κατέβουν υποψήφιοι εμφανίζονται πρώην στενοί συνεργάτες του Γ.Παπανδρέου, όπως ο Παύλος Γερουλάνος, ο Φίλιππος Πετσάλνικος -αν και κάποιες σκέψεις τον εμφανίζουν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας-, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Νίκος Αθανασάκης, η Αννα Νταλάρα, η Μαριλένα Κοππά, η Αννυ Ποδηματά και ο Αγγελος Τόλκας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πιο θετικοί στο εγχείρημα εμφανίζονται ο Θάνος Μωραΐτης, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Συμεών Κεδίκογλου, ο Κώστας Τριαντάφυλλος και ο Γιώργος Πεταλωτής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Πέθανε ο συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...