Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bορίδης: Θα γίνουμε αντι- ΣΥΡΙΖΑ

Bορίδης: Θα γίνουμε αντι- ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θα γίνουμε αντι- ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ο Μάκης Βορίδης αναφορικά με τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή προς ψήφιση.

«To δημοσιονομικό κενό δεν αντιμετωπίζεται με ευχές. Αντιμετωπίζεται με δημοσιονομικά μέτρα, και τα δημοσιονομικά μέτρα για να υπάρξουν δεν μπορείς να αποφύγεις τη Βουλή.

Όπως έκανε με την παράταση, την οποία δεν τολμάει να τη φέρει. Εδώ δεν τολμάνε να φέρουν κάτι, το οποίο δεν έχει τίποτα μέσα, από πλευράς μέτρων» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒήμαFM», τονίζοντας ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει μέτρα με δημοσιονομικό κόστος το οποίο δημιουργήθηκε λόγω των καθυστερήσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην πραγματικότητα, αυτή η περίφημη διαπραγμάτευση έχει επιβληθεί λόγω της αδυναμίας του χειρισμού και του στρατηγικού εγκλωβισμού της κυβέρνησης.

Αυτό κάθε μέρα επιφέρει δημοσιονομικό κόστος, και θα έρθουμε εμείς πάνω σε αυτό το δημοσιονομικό κόστος να το χειροκροτήσουμε και να το ψηφίσουμε; Εμείς τσακωθήκαμε με την τρόικα γιατί μας έλεγε 2,5 δισ. και δεν το δεχόμασταν- και λέγαμε 800 εκατομμύρια.

Θα μας φέρουν τώρα 5 δισ. δημοσιονομικό κενό, εξαιτίας των αβλεψιών τους και του τρόπου με τον οποίο συζητούν, και θα έρθουμε εμείς να τους πούμε “δεν πειράζει, καλά κάνετε”»;, σημείωσε ο κ. Βορίδης.

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση είπε: «Όχι δεν θα γίνουμε αντιμνημονιακοί. Αντι-ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουμε. Η χώρα έχει κυβέρνηση και η κυβέρνηση έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Να πάει στην κοινοβουλευτική της πλειοψηφία να ψηφίσει. Αν κινδυνεύσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τότε προφανώς η κυβέρνηση πέφτει και η Βουλή πρέπει να δώσει νέα κυβέρνηση. Εγώ λέω από την ίδια Βουλή».

Για τη ρύθμιση των 100 δόσεων είπε πως «το εξετάζουμε εάν θα το ψηφίσουμε, όχι όμως σε σχέση με τις αντιρρήσεις της ΕΕ» και πρόσθεσε: «Πράγματι πατάει πάνω στο νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, αυτό είναι αλήθεια.

Θα δούμε τι θα κάνουμε. Αλλά προφανώς εμείς έχουμε καταθέσει το δικό μας σχέδιο για τη ρύθμιση και το καταθέσαμε τον Νοέμβριο. Κάτι σταθμίσαμε, όταν κάναμε τις ρυθμίσεις τον Νοέμβριο. Για να αναθεωρήσουμε τη θέση μας, κάτι νεότερο πρέπει να προκύψει. Θα το δούμε αυτό».

Αναφορικά με τη στάση της πρόεδρου της Βουλής είπε: «Είναι δυνατόν να διευθύνεται το Σώμα με αυτόν τον τρόπο; Στο Κοινοβούλιο, αφεντικό είναι τα κόμματα, είναι οι βουλευτές, οι κοινοβουλευτικές ομάδες. Δεν είναι ο πρόεδρος.

Είναι εκεί για να μας συντονίζει στον τρόπο που μιλάμε, όχι για να παίρνει καθοριστικές αποφάσεις πάνω στο πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία».

Πρόσθεσε δε πως η ΝΔ έχει υπόψη της τις δυνατότητες που της παρέχει ο κανονισμός της Βουλής, αλλά δεν είπε εάν και τι θα κάνει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

Οικογένεια αδικοχαμένου Ιάσονα Λαλαούνη: Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...