Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πεδίο μάχης η Βουλή για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Πεδίο μάχης η Βουλή για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε πεδίο εντονότατων αντιπαραθέσεων μετατράπηκε η Βουλή κατά τη συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που αφορά τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, “προς επένδυση”.

“Περιορισμένη ιστορική ευθύνη σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή για τον τόπο” καταλόγισε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, στους δημάρχους και περιφερειάρχες που ενίστανται για την υποχρεωτική δέσμευση των διαθεσίμων τους.

Παράλληλα, ο κος Βούτσης, αντιμετώπισε τις βολές σύσσωμης της αντιπολίτευσης, αφήνοντας βαρείς υπαινιγμούς για τα μνημονιακά και “νεομνημονιακά” κόμματα, που κατηγόρησαν και σήμερα την κυβέρνηση για αντισυνταγματικές και επικίνδυνες οικονομικά επιλογές: Σχολιάζοντας το τελευταίο “κρεσέντο” αντιπολιτευτικής έξαρσης της Νέας Δημοκρατίας από κοινού με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο υπουργός Εσωτερικών αναρωτήθηκε εάν αυτό συμβαίνει προκειμένου κατά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την ‘Αγγελα Μέρκελ, “να δοθούν τα σήματα”, “σφίχτε τους κι άλλο”, “η χώρα δεν αντέχει”, “ρίξτε αυτήν την κυβέρνηση”…”.

“Από την κυβέρνηση ζητάμε να αφήσει στην άκρη τη δημιουργική ασάφεια και την επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων, και να κινηθεί γρήγορα πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη” αποκρίθηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας (ΝΔ).

“Πρώτη φορά Αριστερά, πρώτη φορά αναγκαστικός δανεισμός” ανέφερε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Δήμας.

“Είναι εσωτερικός δανεισμός η βραχυπρόθεσμη ανακύκλωση με ρέπος, των διαθεσίμων που δεν ξεπερνούν το 1,3 δισ., ή μήπως εσωτερικός δανεισμός ήταν το PSI που στοίχισε στην ελληνική οικονομία 100 δισ.;” απάντησε ο Δημήτρης Καμμένος (ΑΝΕΛ).

“Η πολιτική της κυβέρνησης είναι ίδια με εκείνη της προηγούμενης” παρατήρησε ο Γιώργος Γαλέος (Χρυσή Αυγή).

“Η κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει άμεσα για το πώς έχει η κατάσταση στη χώρα, όπου μια αριστερή κυβέρνηση καταργεί την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης και μαζεύει τα τελευταία χρήματα που έχουν απομείνει για μισθούς και συντάξεις, προκειμένου να εξοφλήσει το υπόλοιπο του Απριλίου” παρατήρησε ο αγορητής του Ποταμιού, Κυριάκος Χαρακίδης.

“Όταν εφαρμόζεις μια αντιλαϊκή πολιτική και κάνεις τα πάντα για να ενισχυθούν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, τότε είσαι υποχρεωμένος να καταφύγεις σε τέτοιες πρακτικές” παρατήρησε ο αγορητής του ΚΚΕ, Σ. Βαρδαλής.

“Ήρθε η ώρα να σπάσει το δήθεν αριστερό σπυρί του λαϊκισμού” δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ).

Νωρίτερα, ο προεδρεύων της Επιτροπής Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ανακοίνωσε ότι, αύριο το απόγευμα, θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπροσώπους των φορέων της γενικής κυβέρνησης, να εκθέσουν τις απόψεις τους για την τύχη των διαθεσίμων τους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης θα παρουσιάσει στις 6.30 μμ τις θέσεις της αυτοδιοίκησης α’ βαθμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Ανδρουλάκης: Τα απογευματινά χειρουργεία είναι ο Δούρειος Ίππος κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Οικογένεια αδικοχαμένου Ιάσονα Λαλαούνη: Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...