Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς: Εκτός ευρώ θα ζήσουμε τη χειρότερη καταστροφή της χώρας

Σαμαράς: Εκτός ευρώ θα ζήσουμε τη χειρότερη καταστροφή της χώρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη σημασία της παραμονής της χώρας μας στην Ευρώπη και το ευρώ υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς από τη Λάρισα, όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από «την καρδιά της αγροτικής Ελλάδας», όπως δήλωσε, σημείωσε τη σπουδαιότητα του αγροτικού πλούτου, είπε πως ο αγροτικός κόσμος θα έπρεπε «να είναι η ατμομηχανή μιας ανάπτυξης», αλλά, όπως πρόσθεσε, «δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και δεν φταίει η κρίση για αυτό. Και δεν φταίνε οι Ελληνες γι’ αυτό. Φταίνε όλα εκείνα που επί δεκαετίες μας έφερναν στα πρόθυρα της κρίσης».

Η Ευρώπη «μας δίνει φθηνή χρηματοδότηση για το χρέος μας και έτσι μπορέσαμε και πήραμε ανάσα την τελευταία τριετία» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε σχετικά με την εκροή καταθέσεων: «Όσες καταθέσεις φεύγουν, τόσα λεφτά… ELA έρχονται από την Φρανκφούρτη. Αν βγαίναμε από το ευρώ θα ζούσαμε τη χειρότερη καταστροφή που θα είχε πάθει η χώρα μας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δίστασε να μιλήσει με νούμερα, λέγοντας πως «τα τελευταία έξι χρόνια χάσαμε το 25% τους εισοδήματός μας. Με το Grexit θα χάσουμε σε λίγες εβδομάδες το 50% του μισθού που μας έχει απομείνει. Η οικονομική ασφυξία που ο καθένας βιώνει θα είναι ακόμη χειρότερη».

Βέλη κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Λαπαβίτσα εξακόντισε ο κ. Σαμαράς, για τις δηλώσεις του κ. Λαπαβίτσα για το δελτίο στα τρόφιμα, ενώ δεν έμεινε ασχολίαστη και η συμπεριφορά της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου: «Βρίσκεται σε ένα μόνιμο παραλλήρημα κατά πάντων. Είναι μία εκκολαπτόμενη τύραννος σε ρόλο αυτοκράτειρας».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως δεν ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ υποστήριξε πως στα 2,5 χρόνια της παραμονής τής ΝΔ στην εξουσία «με κόμματα που είχαμε ιστορικές διαφορές, πήραμε σκληρά μέτρα αλλά είχαμε αρχίσει να βγάζουμε τη χώρα από την ύφεση και τα μνημόνια. Η νέα κυβέρνηση έφερε τη χώρα σε πέντε μήνες σε πολύ χειρότερη θέση. Δεν φταίει όμως ο λαός γι’ αυτό, τον κορόιδεψαν».

Η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως τόνισε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, παρέλαβε το 2012 έλλειμμα της τάξεως του 9,5%, ωστόσο, «μετά από 2,5 χρόνια μετατρέψαμε το έλλειμμα σε πλεόνασμα. Η σημερινή κυβέρνηση σε πέντε μόλις μήνες έκανε το πλεόνασμα, έλλειμμα. Παραλάβαμε το 2012 ύφεση της τάξεως του 7% και όμως, το καλοκαίρι του 2014 η Ελλάδα είχε -στο σύνολο της Ευρωζώνης- την ταχύτερη ανάπτυξη. Σήμερα η νέα κυβέρνηση μας ξαναέφερε στην ύφεση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...