Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Κοτζιάς στα Σκόπια για να μπει “τάξη” στα πράγματα

Ο Νίκος Κοτζιάς στα Σκόπια για να μπει “τάξη” στα πράγματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σειρά συναντήσεων με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία των Σκοπίων, καθώς και με αρχηγούς των κυριότερων κομμάτων της χώρας θα έχει την Τετάρτη στα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί, αρχικά, με τον ομόλογό του στα Σκόπια Νίκολα Πόποσκι στις 11:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας) και μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Ακολούθως, ο Νίκος Κοτζιάς θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων, αρμόδιο για ευρωπαϊκά ζητήματα, Φατμίρ Μπεσίμι, τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, και τον Πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Μετά το πέρας των συναντήσεων αυτών, ο Νίκος Κοτζιάς θα συναντηθεί, στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, με τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών (DPA), Μεντούχ Θάτσι, με τον αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι και στο τέλος με τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης των Σκοπίων, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), Ζόραν Ζάεβ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Πόποσκι χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική τη συνάντηση που θα έχει στα Σκόπια με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Ο Νίκολα Πόποσκι ανέφερε ότι τα βασικά θέματα της συνάντησης με τον Νίκο Κοτζιά θα είναι το ζήτημα της ονομασίας, τα προταθέντα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων και η προώθηση των διμερών σχέσεων σε πολλούς τομείς.

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στα Σκόπια εντάσσεται στο πλαίσιο περιοδείας του σε πρωτεύουσες χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Νίκος Κοτζιάς, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του στα Σκόπια, θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη απ΄όπου θα αναχωρήσει αεροπορικώς για το Βελιγράδι.

Μετά τη σερβική πρωτεύουσα, ο Νίκος Κοτζιάς θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα. Σε δεύτερη φάση, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας προγραμματίζει επισκέψεις και στο Σεράγεβο, την Πρίστινα και τα Τίρανα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...