Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Η συμφωνία είναι σημαντική για την ασφάλεια στο ΝΑΤΟ»

«Η συμφωνία είναι σημαντική για την ασφάλεια στο ΝΑΤΟ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ευρωπαϊκή συμφωνία για την Ελλάδα είναι “σημαντική” για την ασφάλεια της εν λόγω χώρας και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

“Χαιρετίζω αυτή τη συμφωνία επειδή πιστεύω πως είναι σημαντική για την ελληνική οικονομία, αλλά και για το σύνολο της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ”, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Λιουμπλιάνα.

“Η σταθερότητα, η οικονομική ευημερία είναι σημαντικές για πολλούς λόγους, με πρώτο την ασφάλεια όλων των χωρών μας”, υπογράμμισε ο Στόλτενμπεργκ μετά τη συνάντησή του με τον σλοβένο πρωθυπουργό Μίρο Τσεράρ.

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε πεπεισμένος πως, παρά το δρακόντειο πρόγραμμα εξοικονόμησης χρημάτων που συμφωνήθηκε με τους πιστωτές σήμερα το πρωί ως αντάλλαγμα για ένα τρίτο σχέδιο αρωγής, η Ελλάδα “θα συνεχίσει να επενδύει στην άμυνα στο μέλλον”.

“Η Ελλάδα είναι ένας ενεργά εμπλεκόμενος σύμμαχος, ο οποίος αφιέρωσε πάνω από το 2% του ΑΕΠ του στην άμυνα επί πολλά χρόνια και είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα παραμείνει ένας ενεργά εμπλεκόμενος σύμμαχος” στους κόλπους του ΝΑΤΟ, διαβεβαίωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ευρωβουλευτές καταδίκασαν την στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής και την κινεζική εμπλοκή

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητάει άμεση συνάντηση με Τραμπ – Σε εξέλιξη συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας

Ουκρανία: Το Κίεβο «συμφωνεί σε ειρηνευτικό σχέδιο» με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ

«Ιθάκη» – Τσίπρας για «κουπόνια» Βαρουφάκη: «Δεν ήξερα αν έπρεπε να κλάψω ή να γελάσω» – Για Λαφαζάνη: «Aντιλαμβανόταν έστω και στοιχειωδώς την πραγματικότητα;»

«Ιθάκη»: Ο Πούτιν προέτρεψε τον Τσίπρα «να τα βρει με τη Μέρκελ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...