Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πως σκέφτεται να αιφνιδιάσει ο Μεϊμαράκης για τον νέο Πρόεδρο της ΝΔ

Πως σκέφτεται να αιφνιδιάσει ο Μεϊμαράκης για τον νέο Πρόεδρο της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στον απόλυτο αιφνιδιασμό των πάντων στη ΝΔ προσανατολίζεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και φέρεται σχεδόν έτοιμος να εκκινήσει τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου εντός του Ιουλίου με στόχο να ψηφιστεί η νέα ηγεσία την τελευταία Κυριακή του μήνα ή το αργότερο την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο κ. Μεϊμαράκης, ανεξάρτητα από την στήριξη που έχει από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, αλλά και από τους πρώην προέδρους του κόμματος, τους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, δεν έχει διάθεση να παραμείνει ούτε για λίγους μήνες στην ηγεσία του κόμματος.

«Όποιος θέλει μπορεί κάλλιστα να βάλει υποψηφιότητα και να κατέβει στην βάση και να διεκδικήσει την εκλογή του» φέρεται να έλεγε σε πολιτικούς του φίλους το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, λίγο πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Ο ίδιος μάλιστα φρόντισε επανειλημμένα σε όσοι είχαν την δυνατότητα να του μιλήσουν το Σάββατο για να ανταλλάξουν απόψεις και εκτιμήσεις για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, να τονίζει πως είναι «μεταβατικός πρόεδρος» με ότι αυτό σημαίνει.

«Είμαι μεταβατικός, μην το ξεχνάτε» έλεγε με έμφαση και ακύρωνε εξ αρχής οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση για την παραμονή του στην ηγεσία της ΝΔ, είτε για μερικούς μήνες είτε έως το καλοκαίρι του 2016 που είναι προγραμματισμένο το τακτικό συνέδριο του κόμματος.

Το σχέδιό του μάλιστα, ήταν εντός της εβδομάδας -μένει να αποδειχθεί ότι θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί- να ζητήσει από τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο να ξεκινήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού, όπως ορίζει το καταστατικό του κόμματος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι η ΝΔ, αμέσως μετά την ψήφιση από τη Βουλή των νέων μέτρων που απορρέουν από τη συμφωνία κυβέρνησης και πιστωτών, και εάν δεν συμβεί κάτι άλλο που θα αλλάξει άρδην τους σχεδιασμούς και τα δεδομένα, θα μπει σε διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού.

Με την έναρξη των διαδικασιών, θα κληθούν όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι πρόεδροι, να υποβάλλουν αίτηση, θα συγκροτηθεί Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και τάχιστα με διαδικασίες – εξπρές, θα εκλεγεί από τη βάση του κόμματος ο νέος ή νέα αρχηγός εντός του Ιουλίου με πιθανότερη ημερομηνία την Κυριακή 26 Ιουλίου ή το αργότερο την επόμενη 2 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Δημοσκόπηση MRB: 26,5% η ΝΔ, 13,1% ο ΣΥΡΙΖΑ – Οι απόψεις για Ράμα και Ερντογάν

Μεϊμαράκης για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: «Δεν είμαστε αφελείς»

Το προεκλογικό σποτ της ΝΔ με επίκεντρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση: «Κλειδώνει» τη 2η θέση ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές – Ποιοι μπαίνουν ευρωβουλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...