Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μεϊμαράκης ετοιμάζεται για εκλογές, αλλά δεν τις θέλει

Ο Μεϊμαράκης ετοιμάζεται για εκλογές, αλλά δεν τις θέλει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν θέλει εκλογές ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όμως έχει θέσει το κόμμα σε προεκλογική τροχιά φοβούμενος αιφνιδιασμό από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο λόγος που δε θέλει εκλογές είναι ένας. Οι δημοσκοπήσεις, σε αυτή τη τη φάση δείχνουν ότι κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού είναι ο Αλέξης Τσίπρας…

Έτσι ενδεχομένως να βρεθεί μπροστά σε μια μεγάλης κλίμακας ήττα η ΝΔ υπό την προεδρία του με ότι σημαίνει αυτό για την επόμενη μέρα και τον ίδιο.

«Ο κ. Τσίπρας έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης των Ελλήνων ψηφοφόρων, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο. Τώρα οφείλει να αποδείξει ότι θα κάνει το καθήκον του. Νέες εκλογές θα ήταν, στην παρούσα φάση, όχι μόνο αντιπαραγωγικές, αλλά και μοιραίες» δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο περιοδικό Focus.

O κ. Μεϊμαράκης ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «αν και υποσχέθηκε στους Έλληνες “τον ουρανό με τ’ άστρα” οδηγεί από τότε (την εκλογή του) τη χώρα προς τα πίσω» και προέβλεψε ότι «για πολλούς ψηφοφόρους θα υπάρξει σύντομα μία απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα και μεγάλη απογοήτευση».

Ερωτηθείς εάν η ΝΔ θα ψηφίσει σε κάθε περίπτωση για το τρίτο δανειακό πρόγραμμα, ο κ. Μεϊμαράκης απαντά «όχι απαραίτητα», σημειώνοντας ότι πιστεύει στη δύναμη της πολιτικής συνεννόησης και δεν θέλει «μια οποιαδήποτε συμφωνία με τους πιστωτές. Αλλά μια συμφωνία που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο και θα μας οδηγήσει στο δρόμο της ανάπτυξης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ζητήσει απ’ όλα τα στελέχη να βρίσκονται σε εγρήγορση και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο υπό την προεδρία του Ανδρέα Παπαμιμίκου και συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης των αποφάσεων που έχει λάβει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ξεκινούν, από την 1η Σεπτεμβρίου, οι εγγραφές παλαιών και νέων μελών στη Νέα Δημοκρατία.

Στις 4 Οκτωβρίου, επέτειο ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί προσυνδιάσκεψη στη Θεσσαλονίκη με θέμα την ανασυγκρότηση της Παράταξης με βάση τις ιδεολογικές της αρχές.

Στις 17 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί Εθνική Συνδιάσκεψη στην Αθήνα.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τη συγκρότηση νέας ολοκληρωμένης πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τη χώρα με την κατάρτιση σχεδίου με στόχο την ανάταξη της Οικονομίας και της Κοινωνίας.

Θα ανασυσταθεί η Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού με επικεφαλής τον καθηγητή και πρώην υπουργό κ. Τάκη Σκανδαλάκη, προκειμένου να χαραχθεί εθνική στρατηγική στο θέμα του Απόδημου Ελληνισμού. Επισημάνθηκε σχετικά ότι η απόφαση αυτή αποτελεί ένδειξη σεβασμού στην Ομογένεια και αναγνώριση της προσφοράς της στο Έθνος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...