Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πετάει το γάντι στην ολιχαρχία ο Τσίπρας – Τι είπε στην Κεντρική Επιτροπή

Πετάει το γάντι στην ολιχαρχία ο Τσίπρας – Τι είπε στην Κεντρική Επιτροπή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Σταματήσαμε την κοινωνική λεηλασία της προηγούμενης 5ετίας με την ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή και δικαιότερη κατανομή βαρών» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην έναρξη εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει, κόντρα στους ακραίους κύκλους που επιθυμούν την αποτυχία της, με τις ίδιες αρχές την προσπάθεια στα τρία ανοιχτά μέτωπα: κρίση οικονομική, προσφυγική, ασφάλειας – «Η μεγάλη μάχη με την ολιγαρχία και τον νεοφιλελευθερισμό είναι ακόμα μπροστά μας» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «το στοίχημα του Ιουλίου δεν ήταν να σωθούν οι τράπεζες και οι τραπεζίτες, αλλά να σωθεί το βιός των απλών ανθρώπων, αυτών που δεν είχαν την σπουδή να βγάλουν τα λεφτά τους στις τράπεζες της Ελβετίας». «Αυτή ήταν μια επιλογή με ταξικό πρόσημο».

«Ο μεγάλος στόχος είναι η απομείωση του χρέους που αφορά τη δυνατότητα να βγούμε στις αγορές και να βγούμε από την άρση της κυριαρχίας μας. Αυτός είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί μέσα στο 2016, μετά το τέλος της αξιολόγησης», επανέλαβε.

«Δηλαδή, η δυνατότητα επιστροφής στις αγορές και άρα ίσως δεν χρειαστούν όλα τα χρήματα που έχουμε συμφωνήσει έως το 2019, είπε ο πρωθυπουργός. Υπογράμμισε επίσης το δημοσίευμα Wall Street Journal για τα σχέδια απομείωσης του χρέους.

«Συνεδριάζουμε σε μια πυκνή περίοδο πολιτικών μαχών και εξελίξεων» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας ανοίγοντας της εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε μία περίοδο αστάθειας και εξελίξεων η κυβέρνηση αναδεικνύεται σε παράγοντα σταθερότητας, σημειώνοντας επιτυχίες στο εσωτερικό και διεθνώς. Η διεθνής θέση της χώρας από μαύρο πρόβατο σταδιακά αναβαθμίζεται» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση γιατί υπάρχουν επικίνδυνα σχέδια ακραίων. Όπως για παράδειγμα την απομάκρυνση της χώρας από τη Σέγκεν. Αυτά όμως διαψεύστηκαν, το δυστύχημα όμως είναι ότι βρέθηκαν κάποιοι και δημοσιογραφικά συγκροτήματα που στο πάθος τους κατά της κυβέρνησης αξιοποίησαν αυτή την παραφιλολογίας, ακόμα και κατά το συμφέρον της χώρας, δεν τους έχει μείνει κάτι παρά την ταύτιση τους με αυτές τις δυνάμεις για την αποσταθεοποίηση και την πτώση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν τα προνόμια. Κάποιοι θέλουν τη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στη Ευρώπη για να φτιάξουν την Ευρώπη δυο ταχυτήτων. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, δεν θα αποχωρήσουμε από τη συγκεκριμένη στάση αρχών. Θα δίνουμε μάχες για να υπερασπιζόμαστε τους αδύναμους, στο πλαίσιο μίας δύσκολης συμφωνίας αλλά που έχει προοπτικές διεξόδου της χώρας από την κρίση» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Περιέγραψε τις μάχες της επόμενης περιόδου, μάχες που θα τις δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το λαό και τις κοινωνικές τάξεις που εκπροσωπεί και όχι με τα κόμματα που υποκριτικά μιλούν για συναίνεση: Μάχες για το ασφαλιστικό αλλά και για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας «μάχη με την ολιγαρχία» αλλά και μάχη για «ανάπτυξη στηριγμένη σε σταθερά κοινωνικά θεμέλια». Αυτές οι μάχες, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, δεν γίνονται με δήθεν ηρωικές εφόδους στον ουρανό , αλλά «βήμα-βήμα, με επιμονή και αναγκαίους τακτικούς ελιγμούς».

«Η διεθνής θέση της χώρας μας σταδιακά αναβαθμίζεται και με την ανάληψη πρωτοβουλιών αναλαμβάνουμε σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στη γειτονιά μας και θέση σταθερότητας που προωθεί την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου», είπε ο πρωθυπουργός για τη συγκυρά Και πρόσθεσε ότι« η Ελλάδα από παράγοντας κρίσης γίνεται μέρος της λύσης.

Επέμεινε στη θέση ότι παρά τις κραυγές του ρατσισμού και τη στάση των κρατών που υψώνουν «τείχη βαβαρότητας», η Ελλάδα θα συνεχίσει τη στάση ανθρωπιάς και αλληλεγύης στο προσφυγικό.

Παράλληλα, δήλωσε ότι ξεκινά ο μεγάλος αγώνας για την προστασία των συνταξιούχων, ο αγώνας για τη μεταρρύθμιση και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος.

«Σκοπός μας, όπως είπε, είναι οι επόμενες γενιές να πάρουν σύνταξη και όχι φιλοδώρημα Θεωρήσαμε σωστό να καλέσουμε τις πολιτικές δυνάμεις για να καταρτίσουμε ένα σχέδιο στις συντάξεις όχι για να μοιραστούμε την ευθύνη, αυτά είναι για να τρέφονται οι κίτρινες φυλλάδες» συμπλήρωσε.

«Κάποιοι από τον Ιανουάριο έβλεπαν παρενθέσεις ή οικουμενικές κυβερνήσεις. Θα διαψευστούν. Το ζήτημα όμως είναι η στάση της αντιπολίτευσης, αυτών που έφτασαν το ασφαλιστικό και τα ταμεία σε αυτή την κατάσταση και έφεραν το PSI και εκείνοι που ψήφισαν τις μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις και τώρα να μας κουνάνε το δάχτυλο, δεν πειράζει όμως γιατί εμείς για ακόμα μία φορά θα βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά. Ήρθαμε για να λύσουμε τα χρόνια προβλήματα και θα το πετύχουμε με ταξικό πρόσημο, τα κόμματα έχουν μία υποκριτική στάση απέναντι στο ασφαλιστικό σύστημα, θα δώσουμε τη μάχη προστασίας των συντάξεων και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει» συμπλήρωσε.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση σε πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις στην Ευρώπη, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας. Συγκεκριμένα είπε πως οι δυνάμεις που ένιωσαν άβολα με την ανακεφαλαιοποίηση, είναι οι δυνάμεις που θέλουν την αποτυχία της κυβέρνησης. Τόνισε πως πρόκειται για τις πολιτικές δυνάμεις της Ευρωπαικής ολιγαρχίας, αλλά και για τις δυνάμεις της διαφθοράς εντός Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «η κυβέρνηση έχει καταφέρει να υψώσει ασπίδα προστασίας για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα με την προστασία για την πρώτη κατοικία κόντρα στις σκληρές αρχικά απαιτήσεις των δανειστών» και ανέλυσε τις προσπάθειες για τα χαμηλά κονωνικά στρώματα αλλά και το σχέδιο για πάταξη της διαφθοράς-φοροδιαφυγής, το μετασχηματισμό της διοίκησης και την απομείωση χρέους, σχέδιο που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αναδιανομή του πλούτου και την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του συνεδρίου

«Το Κόμμα μας να αναβαθμίσει την πολιτική παρουσία του και να κατοχυρώσει ρόλο συνυπευθυνότητας και οργανικής σύνδεσης με την κυβέρνηση» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προέτρεψε «το κόμμα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια για τη διαμόρφωση και την μετατόπιση των κοινωνικών συσχετισμών» καθώς «γνωρίζουμε στην Αριστερά ότι οι κοινωνικοί συσχετισμοί είναι το Α και το Ω στην προσπάθεια για τον μετασχηματισμό κράτους και οικονομίας».

«Πρέπει το Κόμμα να έχει συνεχή και αυτόνομη παρουσία σε μαζικούς χώρους ώστε να ενημερώνει αλλά και να ακούει. Να διδάσκει και να μαθαίνει», συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη υπερβεί το πλήγμα που δεχθηκε το καλοκαίρι και ξεκινάει μια νέα πορεία για την ανασυγκρότησή του με σύνθημα «να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ δική μας υπόθεση» (με ορίζοντα «ένα συνέδριο ζωναντού πολιτικού διαλόγου»).

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πρεπει να αποτελέσει σταθμό για όλη την ευρωπαϊκή Αριστερά, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας. «Όσοι αγωνίζονται για έναν κόσμο δικαιοσύνης και ελευθερίας προσβλέπουν σε μας. Έχουμε καθήκον να τους δικαιώσουμε. Και θα τους δικαιώσουμε» κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι 35 υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές που αναδείχθηκαν από τι κάλπες

Ο Κασσελάκης καταδικάζει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και συντάσσεται με τον Μπάιντεν

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 60.000 ψήφισαν για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: «Βεβαίως και πάμε για πρώτο κόμμα» – «Ο Γιώργος Αυτιάς ή η αξιοκρατία που βλέπετε;»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...