Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eurogroup: Μας απειλούν με περικοπή δανείων – Μας κάνουν πλάκα με το ασφαλιστικό

Eurogroup: Μας απειλούν με περικοπή δανείων – Μας κάνουν πλάκα με το ασφαλιστικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αρνητικές ήταν οι εξελίξεις στο Eurogroup που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, για την Ελλάδα, καθώς οι ευρωπαίοι εταίροι μας εμμέσως πλην σαφώς μας απειλούν να μην καταβάλουν τουλάχιστον άμεσα τις συμφωνημένες δόσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ στην κυριολεξία μας κάνουν πλάκα με το ασφαλιστικό αφού οι υπουργοί Οικονομικών δεν ασχολήθηκαν με το σχέδιο της κυβέρνησης.

Μετά την λήξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, δήλωσε πως το Eurogroup δεν εξέτασε αναλυτικά το ασφαλιστικό, και ο κάλεσε την Ελλάδα να καταθέσει περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, όσο και για δημοσιονομικά ζητήματα. Ανέφερε επίσης ότι εφόσον οι θεσμοί έχουν στα χέρια τους τις πληροφορίες που ζήτησαν, θα μεταβούν στην Αθήνα.

Μάλιστα, για μια ακόμη φορά διέψευσε την ελληνική κυβέρνηση -που τον είχε διαψεύσει- εμμένοντας σε παλαιότερες δηλώσεις του πως θα χρειαστούν μήνες για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για την Ελλάδα.

Tαυτόχρονα έκανε ένα ακόμη κρύο ντους στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι η ελληνική πλευρά αποδέχεται τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ενώ τόνισε ότι το ΔΝΤ κατέστησε σαφές ότι επιθυμεί να επανέλθει, αρκεί να συμφωνηθούν ορισμένα ζητήματα.

Υπογράμμισε επίσης ότι είναι απαραίτητη η αποδοχή από την Αθήνα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, καθώς αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία της συμφωνίας που επετεύχθη το καλοκαίρι.

Η πλέον ανησυχητική δήλωση πάντως, έγινε από τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ στάθηκε στο γεγονός πως η πρώτη δόση για το ελληνικό πρόγραμμα έχει πλήρως καταβληθεί.

Όπως εξήγησε, από τα 10 δισ. ευρώ τα οποία ήταν διαθέσιμα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα 4,6 δισ. δεν χρειάζεται τελικά να καταβληθούν, στέλνοντας έτσι σαφές μήνυμα στην Ελλάδα να μην περιμένει τα χρήματα αυτά.

Και για να γίνει πλήρως κατανοητός ο κ. Ρέγκλινγκ, σημείωσε με νόημα ότι η κατάσταση της ρευστότητας στην Ελλάδα θα μπορούσε να δυσκολέψει ξανά τον Φεβρουάριο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ο Λάρι Σάμερς για την «επικών διαστάσεων ελληνική τραγωδία»: Το ΔΝΤ έκανε λάθη, η Ελλάδα δεν ήταν αθώο θύμα

ΔΝΤ: Δύο εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στην Ουκρανία

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς δεν επιτρέπει στην Αίγυπτο να «ξεφύγει» από το ΔΝΤ – Πρόσφυγες για χρέος

ΤΟ ΔΝΤ ζητάει από τον Μητσοτάκη πάγωμα αυξήσεων μισθών και συντάξεων και αύξηση φόρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...