Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταθάκης: Αν σας φταίει η κυβέρνηση γιατί δεν τα βρήκατε εσείς με την Eldorado;

Σταθάκης: Αν σας φταίει η κυβέρνηση γιατί δεν τα βρήκατε εσείς με την Eldorado;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η κυβέρνηση θέλει διάλογο και συντεταγμένο πλαίσιο για να επιλυθούν τα προβλήματα», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και πρόσθεσε ότι, δεν υπάρχουν περισσότερα από τρία ή τέσσερα προβλήματα με την Eldorado Gold.

Απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση, ο υπουργός ζήτησε να διευκρινίσει την άποψή της για το αν η εταιρεία θα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις και κάποιους περιβαλλοντικούς κανόνες, ή εάν τάσσεται υπέρ μιας συμφωνίας «η οποία τελεί υπό διαρκή αίρεση από την πλευρά της εταιρείας», η οποία εταιρεία, όπως τόνισε, «αναιρεί συνεχώς τη σύμβαση που έχει υπογράψει με το δημόσιο». «Αν θεωρείτε ότι φταίει η κυβέρνηση, εσείς γιατί δεν τα λύσατε και δεν προχώρησε η επένδυση σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα;» αναρωτήθηκε ο κ. Σταθάκης.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομίας επισήμανε ότι τη στιγμή που γίνεται ο θόρυβος για την Eldorado Gold, έχουν τοποθετηθεί μεγάλα κεφάλαια σε ελληνικές ξενοδοχειακές μονάδες, όπως σε όμιλο της Χαλκιδικής όπου επενδύθηκαν 500 εκατ. ευρώ, και «είναι οξύμωρο η κυβέρνηση να κατηγορείται ότι διώχνει τις επενδύσεις».

Ανέφερε επίσης ότι το προσεχές διάστημα, θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος ο οποίος, όπως είπε, «θα είναι πολύ απλός, αντιγραφειοκρατικός και θα δίνει σταθερό φορολογικό καθεστώς στις επιχειρήσεις για 7 χρόνια».

Πρόσθεσε, τέλος, ότι η επανεκκίνηση του νέου ΕΣΠΑ έχει ήδη ξεκινήσει και πως τα επόμενα δυο χρόνια, αναμένεται να διοχετευτούν στην αγορά περί τα 5 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολάκης κατά Σταθάκη: «Ο Γιώργος είναι πονηρός»

Ο Σταθάκης, που τον «μαύρισε» ο δημοκρατικός λαός, έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τον κόσμο που προέρχεται από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ ως «λαϊκιστές»

Πολάκης σε Σταθάκη: Ο λαός απέρριψε με πάταγο τη ΜΗΔΕΝΙΚΗ (σας) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ

Ο αγωγός EastMed θα υπογραφεί παρουσία των πρώην υπουργών Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Ομόφωνη έγκριση στον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε η ΚΕΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...