ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών
Αλέξης Τσίπρας: Εμείς είχαμε 1.700 μετακλητούς και ο Μητσοτάκης τους έκανε 3.700 - Το νεο-φιλελέ κοτζαμπάσικο σχέδιο Μητσοτάκη για το
Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση των καρτέλ - Πώς μοίρασαν δισεκατομμύρια ευρώ με απευθείας αναθέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αντιμέτωπη τόσο με τις κοινωνικές αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, όσο και με τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών για το ασφαλιστικό βρίσκεται η κυβέρνηση, που εξετάζει εναλλακτικά σχέδια, προκειμένου να κάμψει τις ενστάσεις που έχουν διατυπώσει οι θεσμοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το Mega, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει μειώσεις από 2% έως 30% σε περισσότερες από 800.000 επικουρικές συντάξεις άνω των 150 ευρώ, ως αντιστάθμισμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, που η τρόικα απορρίπτει.
Επιπλέον, το υπουργείο Εργασίας εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του πλαφόν σε όσους παίρνουν πολλές συντάξεις, ώστε η συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων να μην λαμβάνει πάνω από 2.500 ευρώ μηνιαίως. Το εν λόγω μέτρο, αφορά περισσότερους από 400.000 συνταξιούχους.
Την ίδια ώρα, αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τους επιστημονικούς φορείς, παρά την βελτιωμένη πρόταση του υπουργείου για “έκπτωση” ενός έτους στις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Οι γιατροί μάλιστα δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ενώ ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Κώστας Γιαννακόπουλος προειδοποίησε μιλώντας στο Mega Σαββατοκύριακο για αποχή τους από τη συνταγογράφηση, εάν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο. “Θα ληφθούν αποφάσεις από τα κατά τόπους διοικητικά συμβούλια τα οποία θα συνταχθούν και με τους υπόλοιπους φορείς”, πρόσθεσε ο κ. Γιαννακόπουλος.
























































