Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπίρτζης: Τέλος οι «εθνικές» εργολαβίες δημοσίων έργων και ΜΜΕ

Σπίρτζης: Τέλος οι «εθνικές» εργολαβίες δημοσίων έργων και ΜΜΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σαρωτικές αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας Κυβερνήσεων – υπερεργολάβων δημοσίων έργων και Μέσων Επικοινωνίας προανήγγειλε μιλώντας στον Επικοινωνιά 94Fm ο Υπουργός Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης. Όπως είπε η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εψαφανίσει κάθε ίχνος ανομίας, ενώ ειδικά για τη λάσπη και το ρόλο που έπιαξαν συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης τόνισε ότι θα υπάρξουν αυστηρές ποινές. Ο Υπουργός επανέλαβε πως στον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση παραμένουν οι ενστάσεις για το Ελληνικό ωστόσο όπως είπε στο πλαίσιο του δυνατού έγιναν αρκετές βελτιώσεις.

Έγιναν κρίσιμες αλλαγές στο έργο υπέρ της τοπικής κοινωνίας, είπε ο Υπουργός Υποδομών , για το Ελληνικό. Τόνισε ότι παραμένουν οι ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο έργο, ωστόσο όπως είπε «έπρεπε να προχωρήσουμε λόγω των υποχρεώσεων που αναλάβαμε απέναντι στους εταίρους». Ο Χρήστος Σπίρτζης υπενθύμισε πως ο ίδιος ήταν πάντα υπέρ της αξιοποίησης του Ελληνικού αλλά με συγκεκριμένους όρους. Παραδέχτηκε ότι υπάρχουν Ολυμπιακές υποδομές που θα έπρεπε να έχουν αξιοποιηθούν εδώ και χρόνια. Εξέφρασε την ελπίδα η χώρα μετά το 2018, οπότε τελειώνει και το πρόγραμμα , να καταφέρει να βγει από την κρίση και τα μνημόνια.

Ο Χρήστος Σπίρτζης έθεσε ως στόχο για την Κυβέρνηση την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τα δημόσια έργα, ώστε να σταματήσει να πληρώνει ο ελληνικός λαός εκατομμύρια ευρώ σε ρήτρες για έργα που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Ο Υπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε και στα υψηλά διόδια που πληρώνουν οι πολίτες χωρίς να απολαμβάνει τους αυτοκινητοδρόμους. Όπως είπε ο Υπουργός ,ειδικά για το έργο της Ολυμπίας Οδού, θα ολοκληρωθεί το 2017 , κάτι που μάλιστα χαρακτήρισε και ανελαστικό.

Δεν θα ξεκινά κανένα έργο εάν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις , ξεκαθάρισε ο Χρήστος Σπίρτζης και ανακοίνωσε πως η Κυβέρνηση αναζητά χρηματοδότες για να τρέξουν μεγάλα έργα υποδομών ενώ και για το νέο διαγωνισμό αναφορικά με το αεροδρόμιο στο Καστέλι, τόνισε ότι πέραν των υπολοίπων διαδικασιών σε όλη τη διαδικασία συμμετέχει και η τοπική κοινωνία.

Ο Χρήστος Σπίρτζης ξεκαθάρισε ότι η Κυβέρνηση προχωρά και θα ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες ώστε να υπάρξει διαφάνεια και πλουραλισμός στο χώρο των ΜΜΕ με κύριο μέλημα να μαθαίνει ο πολίτης της αλήθεια. Ο Υπουργός υπογράμμισε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και τη δημιουργία του μητρώου διαδικτυακών μέσων. Όπως είπε ο Υπουργός θα πρέπει να σταματήσει και η διάχυση της λάσπης, ενώ προανήγγειλε και τιμωρίες σε όσους με δόλο συκοφαντούν τους υπουργούς της Κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κεχαγιά: Η κυβέρνηση να κατονομάσει τα οικονομικά συμφέροντα που θεωρεί ότι της κάνουν πόλεμο

Χρ. Σπίρτζης για Τέμπη: Ζητεί να κινηθεί η διαδικασία του άρθρου 86 του Συντάγματος

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πάνος Ρήγας πρόεδρος του 4ου Συνεδρίου – Πέρασε η «επιλογή» Κασσελάκη

Χωρίς ταξί η Αθήνα στις 27 και 28 Φεβρουαρίου – ΣΑΤΑ: «Αιτία πολέμου η αδιαφορία της κυβέρνησης»

Χρήστος Σπίρτζης: Ο Κασσελάκης να «προσγειωθεί στην πραγματικότητα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...