Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελλάδα καταψήφισε την παράταση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ

Η Ελλάδα καταψήφισε την παράταση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ελλάδα καταψήφισε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Εμπορίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, στις Βρυξέλλες, τη σύσταση του συμβουλίου σχετικά με την παράταση των προσωρινών ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ σε εξαιρετικές περιστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη συνολική λειτουργία του χώρου Σένγκεν.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου επιχειρηματολόγησε σχετικά, αναφέροντας ότι αφενός η εν λόγω πρόταση στηρίζεται σε εικασίες, αφετέρου δεν αναγνωρίζονται σε αυτή οι προσπάθειες της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Κατά τις εργασίες του συμβουλίου συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ο εκσυγχρονισμός των Μέσων Εμπορικής Άμυνας και η νέα μεθοδολογία ερευνών αντιντάμπινγκ, τα αποτελέσματα της υπουργικής Συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (21-22/10/16). Επίσης, η Επιτροπή ενημέρωσε για τις εξελίξεις σχετικά με την TTIP, καθώς και τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με Ιαπωνία και χώρες Mercosur.

Ο κ. Παπαδημητρίου, στην εισήγησή του τόνισε, ότι για την Ελλάδα, ο ουσιαστικός εκσυγχρονισμός και ενδυνάμωση των Μέσων Εμπορικής Άμυνας παραμένει σημαντική προτεραιότητα. Χρειάζονται ισχυρά εργαλεία ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από τρίτες χώρες, οι οποίες έχουν μεγάλο κόστος για τους ευρωπαίους παραγωγούς και οδηγούν σε απώλεια θέσεων εργασίας στην ΕΕ. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή παρουσίασε και τη νέα μέθοδο ερευνών αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές από χώρες όπου επικρατούν σημαντικές στρεβλώσεις της αγοράς ή στις οποίες το κράτος παρεμβαίνει σημαντικά στην οικονομία. Σκοπός είναι τα μέσα εμπορικής άμυνας της ΕΕ να είναι ικανά να ανταποκριθούν στις τρέχουσες απαιτήσεις στο διεθνές εμπορικό περιβάλλον -ιδίως την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα- τηρώντας παράλληλα τις διεθνείς υποχρεώσεις που υπέχει εντός του νομικού πλαισίου του ΠΟΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κροατία: Επίσημο νόμισμά της από την Πρωτοχρονιά το ευρώ – Εντάχθηκε και στη Σένγκεν

Κράτος μαφία η Μάλτα: Μαλτέζοι αξιωματούχοι πούλησαν 88.000 βίζες Σένγκεν σε Λίβυους

Ενίσχυση ελέγχων εντός Σένγκεν θέλει ο Μακρόν για να μην κινούνται ελεύθερα οι τζιχαντιστές

Κόντε και Σάντσεθ ζητούν επαναφορά της Σένγκεν – Επιστολή στην Ούρσουλα

Κοροναϊός: Δρακόντειους ταξιδιωτικούς περιορισμούς εισηγείται η Ούρσουλα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...