Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηχηρό μήνυμα Ομπάμα: Μόνο η λιτότητα δεν φτάνει, τώρα ελάφρυνση χρέους

Ηχηρό μήνυμα Ομπάμα: Μόνο η λιτότητα δεν φτάνει, τώρα ελάφρυνση χρέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σαφές μήνυμα στην Ευρώπη και στους πιστωτές υπέρ της άμεσης ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά τη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Μόνο με τη λιτότητα δε γίνεται τίποτα, να υπάρξει ελάφρυνση χρέους» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ομπάμα ο οποίος ευχαρίστησε εκ νέου την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την θερμή υποδοχή.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ευχαρίστησε, επίσης, τον ελληνικό λαό για τη στάση του απέναντι στους πρόσφυγες και τον πρωθυπουργό για τις θέσεις που ανέπτυξε στην Σύνοδο Κορυφής γι’ αυτό το ζήτημα.

Τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση και για τις προσφυγικές ροές και για τις πολεμικές συγκρούσεις που τις προκαλούν. “Να τονίσω τη βαθιά μας εκτίμηση για τη συμπόνοια του ελληνικού λαού προς τους πρόσφυγες. Θα εφαρμόσουμε προγράμματα που θα ανακουφίσουν την κατάσταση. Να δουλέψουμε με τα Ηνωμένα Έθνη ώστε να βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτούς” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όσον αφορά το Κυπριακό, είπε, «πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μαζί με την Τουρκία και τη βοήθειά μας θα μπορέσουν να βρουν μια δίκαιη και βιώσιμη λύση».

“Η Ελλάδα είναι φίλος, σύμμαχος, ζωτικός σύνδεσμος στο ΝΑΤΟ και τη διατλαντική συμμαχία. Η ελληνοαμερικανική κοινότητα θα ήθελε να εκφράσουμε την βαθιά μας εκτίμηση” πρόσθεσε υπογραμμίζοντας τη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας ο Μπαράκ Ομπάμα.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Μπαράκ Ομπάμα στο Μέγαρο Μαξίμου τόνισε πως “ανυπομονώ να συζητήσουμε κατ’ ιδίαν όλα αυτά τα ζητήματα. Είμαι βέβαιος ότι το ταξίδι σας θα δώσει τη δυνατότητα για θετικές εξελίξεις σε αυτά τα κρίσιμα και ιστορικής σημασίας ζητήματα”.

«Είναι για εμάς μεγάλη η χαρά και η τιμή να έχεις επιλέξει την Ελλάδα ως έναν από τους σταθμούς του τελευταίου ευρωπαϊκού ταξιδιού σου και αυτό μπορεί να δώσει από μόνο του σημαντικά μηνύματα τόσο στην Ευρώπη όσο και στη διεθνή κοινότητα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Μπαράκ Ομπάμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν κουβαλάει μόνο την αρχαία παραδοση υπεράσπισης παναθρωπινων αξιών, αλλά μάχεται και σήμερα για την υπερασπιστη της Δημοκρατίας, της ελευθεριας, της ισοτητας και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Παρά τις δυσκολίες που περάσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια σταθήκαμε όρθιοι και υπερασπιστήκαμε τις αξίες μας» είπε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις που αφορούν την κρίση χρέους, αλλά και να έχουμε και μια θετική εξέλιξη με τους εταιίριους που αφορά όλη την Ευρωπη και οικονομία, αλλά και για το Κυπριακό ελπίζουμε σε μία δίκαιη και βιώσιμη λύση»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χούτι: Ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν με drones κατά δύο καταδρομικών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

Το FBI στην έρευνα για την εξαφάνιση αρχαίων θησαυρών από το Βρετανικό Μουσείο

Σε αναζήτηση αρχηγού η Δημοκρατική Παράταξη: Πρώτος ο Τσίπρας στην έρευνα της GPO

Στον Εισαγγελέα ο Τούρκος εμπρηστής

Welt am Sonntag: Η Χαμάς σχεδίαζε επιθέσεις στη Γερμανία σε Ισραηλινούς και Αμερικανικούς στόχους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...