Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Ισραήλ για θέματα διασποράς ο γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος

Στο Ισραήλ για θέματα διασποράς ο γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Ισραήλ ταξίδεψε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, ο Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος για την πρώτη τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για θέματα διασποράς καθώς και για επαφές με την Ελληνική ομογένεια των Ιεροσολύμων.

Στα Ιεροσόλυμα είχε φτάσει νωρίτερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ.

Στην πρώτη τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για θέματα διασποράς συμμετέχουν από πλευράς Κύπρου ο Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φώτης Φωτίου και από πλευράς Ισραήλ η Υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπε Χοτόβελι, καθώς και ο επικεφαλής της Jewish Agency for Israel, Ναράν Σαράνσκι.

Στόχος είναι η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ σε θέματα Διασποράς, η οποία είχε συμφωνηθεί κατά την πρόσφατη τριμερή συνάντηση κορυφής μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι προοπτικές του υπό διαμόρφωση άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, ως σημαντικού παράγοντα για την διαμόρφωση των τριγωνικών σχέσεων συνεργασίας, οι οποίες επιδιώκονται στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, που ακολουθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκος Κοτζιάς, με τελικό στόχο να καταστεί η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πόλος σταθερότητας, ειρήνης και ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη Ελλάδα (Ιταλία): Στον Τάραντα εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Οι IDF καταγγέλλουν: Τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποιούν ασθενοφόρα, σχολεία και νοσοκομεία παραβιάζοντας την εκεχειρία

Η ελληνική γλώσσα στην καρδιά της Ευρώπης: Πρώτος εορτασμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Ελεονώρας Μελέτη

Γερμανία: Ελληνας 26 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου Τούρκο 36χρονο ελεγκτή τρένου

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα «θωρακίζεται» με ισραηλινή τεχνογνωσία – «Διαθέτουμε κοινή αντίληψη για τις προκλήσεις της περιοχής»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...