Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ταρακουνήθηκαν” οι Σκοπιανοί από τις δηλώσεις Κοτζιά: Η επιμονή στο όνομα “Μακεδονία” είναι αλυτρωτισμός

“Ταρακουνήθηκαν” οι Σκοπιανοί από τις δηλώσεις Κοτζιά: Η επιμονή στο όνομα “Μακεδονία” είναι αλυτρωτισμός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλο θέμα στα σκοπιανά Μέσα Ενημέρωσης έγιναν όσα είπε σχετικά με τα Σκόπια ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην εκδήλωση της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ τη Δευτέρα στο ΕΒΕΑ.

Υπό τον τίτλο «Κοτζιάς: Αυτοί που αρνούνται να διαπραγματευτούν για το όνομα, τώρα δεν επιτρέπουν τον σχηματισμό κυβέρνησης», το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων META μετέδωσε πως ο Έλληνας ΥΠΕΞ έστειλε αυστηρό μήνυμα στα Σκόπια ότι ο αλυτρωτισμός έναντι της Ελλάδας επιβραδύνει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι στο θέμα του ονόματος το πρόβλημα βρίσκεται στις αλυτρωτικές διαθέσεις που δείχνει η επιμονή στο όνομα “Μακεδονία”.

«Το θέμα του ονόματος δεν είναι ότι έχουμε έναν καυγά για τα βαφτίσια κάποιου, αλλά ότι συνδέεται με αλυτρωτισμό και ο αλυτρωτισμός σημαίνει αμφισβήτηση των συνόρων μίας περιοχής. Δεν μπορεί στη σύγχρονη Ευρώπη να ενταχθεί ένα κράτος ως μέλος της ΕΕ έχοντας τέτοιους αλυτρωτισμούς», σημείωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το META.

Επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε ότι το πρόβλημα των Σκοπίων κι άλλων χωρών των Βαλκανίων είναι η έλλειψη μίας κουλτούρας συμβιβασμού τόσο στην εξωτερική πολιτική, όσο και στο εσωτερικό τους, καθώς και η απουσία κατανόησης για την ουσία της δημοκρατίας και τον κανόνα ότι η μειοψηφία μπορεί να γίνει πλειοψηφία.

Παράλληλα, σύμφωνα με το META, ο Έλληνας ΥΠΕΞ σημείωσε ότι αυτοί που αρνούνται να συνομιλήσουν με την Ελλάδα για μία ουσιαστική λύση του θέματος του ονόματος, είναι οι ίδιοι που δεν θέλουν να επιτρέψουν στην πλειοψηφία της σκοπιανής Βουλής να σχηματίσει κυβέρνηση.

«Η δημοκρατία δεν είναι μόνο η δημοκρατία της πλειοψηφίας. Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε συχνά ο προβληματισμός ότι μία πλειοψηφία, που δημιουργεί έναν μηχανισμό για να μείνει μονίμως ως πλειοψηφία, χωρίς να είναι πραγματικά πλειοψηφία, μπορεί να οδηγήσει στην τυραννία της πλειοψηφίας», ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Τέλος, το META σημειώνει ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε, εντούτοις, ότι χάρις στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν εντατικοποιηθεί.

Με τίτλο «Παλιά-νέα μηνύματα του Κοτζιά προς την “Μακεδονία, ο σκοπιανός τηλεοπτικός σταθμός KANAL 5 στην ιστοσελίδα του μεταδίδει ανταπόκριση της Σάνια Ρίστοφσκα από την Αθήνα, η οποία σημειώνει ότι τα βασικά μηνύματα που έστειλε ο Έλληνας ΥΠΕΞ προς την πΓΔΜ κατά την ομιλία του στην εκδήλωση της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ είναι ότι το θέμα του ονόματος συνδέεται με τον αλυτρωτισμό, ότι με τον αλυτρωτισμό δεν μπορεί κανείς να ενταχθεί στην ΕΕ, ότι υπάρχει απουσία κουλτούρας συμβιβασμού και συναίνεσης και ότι αυτός που δεν επιτρέπει τον σχηματισμό κυβέρνησης στην πΓΔΜ είναι ο ίδιος που δεν θέλει να συνομιλήσει με την Ελλάδα για μία ουσιαστική λύση στο θέμα του ονόματος.

«Σ’ αυτή τη χώρα το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει, όπως και σε άλλα κράτη των Βαλκανίων, είναι αυτό που στην εξωτερική μας πολιτική ονομάζουμε κουλτούρα συμβιβασμών και συναίνεσης.

»Ότι, δηλαδή, αυτές οι χώρες συχνά δεν ακολουθούν κουλτούρα συνεννόησης και συναίνεσης με τους γείτονές τους και το αποτέλεσμα είναι κακομαθημένα να ακολουθούν και στο εσωτερικό τους μία πολιτική χωρίς συμβιβασμούς και χωρίς συναινέσεις.

»Αυτός που δεν θέλει να συζητήσει με την Ελλάδα για ουσιαστική λύση στο θέμα του ονόματος, είναι ο ίδιος που απορρίπτει να δώσει στην πλειοψηφία της Βουλής των Σκοπίων τη δυνατότητα να καθορίσει την κυβέρνηση που θέλει», είπε ο Νίκος Κοτζιάς σύμφωνα με το KANAL 5.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...