Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τη Δευτέρα οι Τούρκοι περικυκλώνουν το Καστελόριζο – Η Ελλάδα έτοιμη για όλα!

Τη Δευτέρα οι Τούρκοι περικυκλώνουν το Καστελόριζο – Η Ελλάδα έτοιμη για όλα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Καστελόριζο ετοιμάζονται να περικυκλώσουν τη Δευτέρα οι ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας στο πλαίσιο της άσκησης «Θαλασσόλυκος», που θα ολοκληρωθεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, λόγω της διαρκούς έντασης με τη γειτονική χώρα κάνει λόγο ο Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του, στις «Ειδήσεις» του Σαββατοκύριακου.

Στο πλαίσιο του δεύτερου μέρους της αεροναυτικής άσκησης “Θαλασσόλυκος” τουρκικές φρεγάτες, υποβρύχια, καταδρομικά και πλοία υποστήριξης…. περικυκλώνουν το Καστελόριζο και τη Στρογγύλη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ναυτικό και η Αεροπορία της γειτονικής χώρας, πρόκειται να διευρύνουν τη συμμετοχή τους στην άσκηση, με ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό πλοίων και αεροσκαφών, αντιδρώντας στην επιστολή του Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα, ο οποίος κάλεσε τις χώρες που έχουν προσκληθεί, να μην παρακολουθήσουν την τελική φάση της άσκησης.

«Πράγματι, ανησυχούμε για ένα ενδεχόμενο ατύχημα στο Αιγαίο, όταν επικρατεί ένταση και κινητικότητα στρατιωτικών μέσων», λέει ο Δημήτρης Βίτσας, αποκαλύπτοντας πως απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, η Ελλάδα “έχει…. σενάρια για όλα!”

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ, τα συμβάντα παραβίασης των εθνικών μας χωρικών υδάτων, από 90 που ήταν το 2009, πέρυσι … έφτασαν τα 414.

Ανησυχητικό όμως είναι το γεγονός πως μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2017 έχουν καταγραφεί συνολικά 594 παραβιάσεις από πλοία του ναυτικού της γειτονικής χώρας.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι τα περισσότερα αφορούν παραβιάσεις από την τουρκική Ακτοφυλακή, η οποία μετά την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου της, αποτελεί ένα “δεύτερο” ναυτικό στόλο!

Αυτοί οι αριθμοί, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν ότι οι Τούρκοι προσπαθούν να “χτίσουν” αίσθημα νίκης στο Αιγαίο, επισημαίνει ο επίτιμος Αρχηγός /ΓΕΝ , Κοσμάς Χρηστίδης σε συνέντευξή του στο Militaire.gr

«Το χτίσανε εδώ και μία δεκαετία, με τις περιπολίες που κάνανε, πρόσφατα με τα πυρά εντός χωρικών υδάτων, δεν είχε ξαναγίνει στο παρελθόν, με τις αβλαβείς διελεύσεις, οι οποίες δεν είναι και αβλαβείς. Όλα αυτά λοιπόν δημιουργούν μια κουλτούρα νίκης. Δεν λέω ότι έχουν δημιουργήσει την πεποίθηση νίκης», είπε χαρακτηριστικά.

Η ιλιγγιώδης αύξηση των τουρκικών προκλήσεων στη θάλασσα, αποδίδεται κυρίως στη δράση της ακτοφυλακής, που ενισχύει συνεχώς το στόλο της με κοινοτικά κονδύλια, τα οποία προέρχονται από την εφαρμογή της ευρωτουρκικής συμφωνίας για το μεταναστευτικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Η αναγκαιότητα της ελλαδικής στρατιωτικής παρουσία στην Κύπρο «θα αξιολογείται διαρκώς επί τη βάσει των συνθηκών»

Νίκος Δένδιας για 25η Μαρτίου: «Επιβεβαιώνουμε το χρέος όλων των Ελλήνων, τη διασφάλιση της ύπαρξής μας ως ανεξάρτητης ελεύθερης δημοκρατικής ευρωπαϊκής χώρας»

Νίκος Δένδιας μετά το ΚΥΣΕΑ: Το πρώτο F-35 στην Ελλάδα το 2028 – Τα F-16 Block 50 αναβαθμίζονται σε F-16 Viper – 4 φρεγάτες MEKO εκσυγχρονίζονται και πολλά άλλα

Σε αποκλεισμό του λιμανιού της Μυτιλήνης προχώρησαν οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου

Ο Χακάν Φιντάν διαβάζει αρχαίους Έλληνες μήπως και καταλάβει το ασιανό του τουρκεμένο κεφάλι τι του συμβαίνει

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...