Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: «Δεν θα δώσουμε τίποτα στα Σκόπια χωρίς αντάλλαγμα»

Κατρούγκαλος: «Δεν θα δώσουμε τίποτα στα Σκόπια χωρίς αντάλλαγμα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε για να έχουμε μια εθνικά επωφελή συμφωνία με τα Σκόπια και είμαστε πολύ κοντά για να τα καταφέρουμε», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής συνοχής σε περίπτωση που έρθει η συμφωνία στη Βουλή.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΚΟΝΤΡΑ», ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι έχει ληφθεί κάθε πρόνοια και στα κείμενα ώστε να μη δοθεί τίποτα στη γειτονική χώρα χωρίς αντάλλαγμα.

Όπως είπε καμία παραχώρηση δεν θα υπάρξει χωρίς δεσμεύσεις από την άλλη πλευρά και εκτίμησε ότι οι αντιρρήσεις που διατυπώνει ο πρόεδρος Ιβανόφ, δεν μπορούν να εμποδίσουν τη συμφωνία διότι ακόμα και εάν δεν την υπογράψει, είναι υποχρεωμένος να τη στείλει στη Βουλή η οποία μπορεί να την ξαναψηφίσει.

Αναφορικά με τη στάση του κ. Καμμένου στο ζήτημα, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην κυβερνητική συνοχή αν οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίσουν για λόγους αρχής τη συμφωνία.

Πρόσθεσε μάλιστα πως όποιοι θέλουν να το διαπιστώσουν δεν έχουν παρά να καταθέσουν πρόταση μομφής.

«Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο Πάνος Καμμένος έχει δείξει μέχρι τώρα ότι είναι ένας αξιόπιστος και μπεσαλής σύμμαχος.

Ανέφερε επίσης ότι πιστεύει πως η συμφωνία θα συγκεντρώσει ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή και ερωτηθείς αν η κυβέρνηση προσβλέπει και σε μεμονωμένες ψήφους βουλευτών απάντησε ότι σε τόσο μείζονα εθνικά θέματα η ατομική ευθύνη των βουλευτών είναι προεξάρχουσα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ

Χρυσουλάκης: Οι κοινότητες της ελληνικής Διασποράς συνιστούν διακριτή μορφή «ήπιας ισχύος»

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

ΥΠΕΞ σε Τουρκία για τα θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο: Πολιτικοποιείτε ένα περιβαλλοντικό θέμα – Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...